DOLAR 32,3434 0.24%
EURO 35,1092 -0.15%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • İtirafçı albay: Gülen TSK benim gözbebeğim deyip rütbemi taktı

İtirafçı albay: Gülen TSK benim gözbebeğim deyip rütbemi taktı

ABONE OL
Ekim 7, 2019 08:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınması sonrası itirafçı olan Albay İbrahim rütbesini Fethullah Gülen’in taktığını belirtti.

Ankesör soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Albay İbrahim A., ifadesinde darbe girişiminin İstanbul ayağını organize eden sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli ile aynı örgüt evine gittiklerini söyledi.

Gülen ile tanıştı

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre, İbrahim A., 1998’de üsteğmen olduğunu, o tarihte görüştüğü ‘Emin’ kod adlı örgüt imamının kendisini Fethullah Gülen ile tanıştıracağını söyleyerek Altunizade’deki FEM dershanesinin 5. katına götürdüğünü ifade etti.

Rütbesini taktı

İbrahim A., “Gülen salona girdi, toplu namaz kılındı ve sohbet vermeye başladı. Sohbet bitip salondaki kalabalık ayrılmaya başlayınca Emin beni Gülen’in kaldığı odaya götürdü. Gülen’e, ‘rütbe takılacak personel var’ dediler. Odaya girmeden önce, askeri kıyafetimden rütbeleri sökmüştüm. Elini öpmek istedim, öptürmedi. Emin, rütbeyi Gülen’e verdi. Gülen, rütbenin birini omzuma taktı, beni alnımdan öperek ‘TSK benim gözbebeğim, aynı yolda devam et’ dedi. Daha sonra bana kalem hediye etti ve oradan ayrıldık” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.