DOLAR 32,3338 0.23%
EURO 35,1023 -0.13%
ALTIN 2.306,981,30
BITCOIN 22884013,40%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Fintech Week için geri sayım başladı!

ABONE OL
Kasım 4, 2020 07:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etkinlikte startup ekosistemi de ele alınacak önemli konular arasında yer alıyor. Zira; son zamanlarda tüm dünyanın gözü geleceğin dünyasını bugünden şekillendiren startupların üzerinde. Yapılan araştırmalar pandemi sürecinde dahi startup yatırımlarının sürdüğünü gösteriyor. Yatırımlarda öne çıkan sektörler ise; ulaşım ve lojistik, sağlık ve biyoteknoloji ile fintech olarak öne çıkıyor. IFW’nin stratejik ortağı olan FINTR’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek Startup Day’de

uzmanlar dünyada ve Türkiye’de startup ekosisteminin gelişimini değerlendirecek ve gelecek öngörülerini paylaşacak. 12 Kasım’da düzenlenecek etkinlikte ayrıca 6 farklı ülkeden (İsveç, İsviçre, Kazakistan, Fransa, Singapur ve Türkiye) seçilen girişimler yatırımcılarla buluşturulacak ve bu girişimcilere sunum yapma fırsatı sunulacak.

IFW kapsamında 12 Kasım’da ele alınacak bir diğer konu da Insurtech yapılanmaları olacak. Tüm dünyada sigorta sektörünü dijital bir dönüşüme zorlayan Insurtechler tıpkı fintechler gibi sigorta sektörünü derinden etkiliyor. Dijitalleşme kasları henüz çok gelişmemiş olan sigorta sektörü AI, IoT, makine öğrenmesi, veri analitiği, risk yönetimi ve akıllı robot uygulamalarını kullanan

Insurtechlerin baskısıyla dijital dönüşüm konusunda daha hızlı aksiyonlar almaya başlıyor. IFW kapsamında gerçekleştirilecek Insurtech oturumunda bu yapılanmaların etkisi uzman konuşmacıların sunumlarıyla masaya yatırılacak.

Yıkıcı teknolojilerin başında gelen yapay zeka (AI) da IFW etkinliğinin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Analistlere göre, finans kurumları yapay zeka nedeniyle işletme giderlerinde %22’lik bir maliyet tasarrufu elde edebilir. Yapay zeka tabanlı çözümler; daha iyi müşteri deneyimi, maliyet etkinliği, karar mekanizmaları ve veri öngörüleri alanlarında finansal hizmetleri güçlendiriyor. Ancak, AI yatırımı ile AI uygulamaları arasında bir boşluk bulunuyor. IFW kapsamında 13 Kasım’da düzenlenecek AI in Finance gününde bu boşluğun kısa vadede nasıl ele alınacağı ve yapay zekanın fintech çözümlerini gelecekte kullanım örnekleri ile nasıl etkinleştireceği incelenecek.

IFW hakkında;

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe 30 ülkeden 100’ü aşkın uluslararası konuşmacı katılıyor. Türkiye’nin ilk ve tek fintech derneği olan FINTR’nin ana iş ortağı olduğu online etkinlikte Avivasa, Garanti BBVA, Yapı Kredi ve Kuveyt Türk Premium Sponsorlar olarak yerlerini alırken Architecht, Bitay, eLogo, Esri Türkiye, İninal, OneSpan, Paynet ve Revolvia da etkinliğe Co-Sponsor olarak destek veriyor.

IFW 2020 Online’ın stratejik ortakları arasında Bahçeşehir Üniversitesi BlockchainIST Center, Digital Finance Working Group, İTÜ Arı Teknokent, KOSGEB, Enterprise Europe Network ve KOOP yer alıyor. Organizasyonun uluslararası ortakları arasında ise Astana International Financial Centre, Business France, Business Sweden, Invest Stockholm, MENA Fintech Association, Singapore Fintech Association, Swiss Business Hub, Switzerland Global Enterprise

ve The Luxembourg House of Financial Technologies bulunuyor.

Etkinliğin medya destekçileri arasında ise ana medya partneri BloombergHT’nin yanı sıra BTCHaber, BTHaber, Challenger Insider, Coinkolik, F5 İletişim Yönetimi, Fintechtime, The Fintech Times ve Kriptomeda yer alıyor.

11 Kasım 2020 tarihinde IFW Online kapsamında düzenlenmesi hedeflenen Digital Banking Summit aynı zamanda BloombergHT anasayfasında 10:00-13:00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.