DOLAR 36,6753 0.09%
EURO 40,0531 0.19%
ALTIN 3.515,47-0,04
BITCOIN 3065665-0,57%
İstanbul
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya ve Peru’da Vishing Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • İspanya ve Peru’da Vishing Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

İspanya ve Peru’da Vishing Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

ABONE OL
Aralık 12, 2024 17:22
İspanya ve Peru’da Vishing Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya Ulusal Polisi, Vishing dolandırıcılığı yapan çeteyi açığa çıkardı ve başarılı bir operasyonla sonlandırdı.

Detaylar

İspanya Ulusal Polisi’nin yapmış olduğu yazılı açıklamada, telefonda ses ile aldatma yöntemi olan “vishing” ile dolandırıcılık yapan bir çetenin ortaya çıkarıldığı duyuruldu. Çete, İspanya ve Peru’da faaliyet gösteriyor ve şimdiye kadar toplamda 3 milyon avro alarak 10 bin kişiyi dolandırdı.

Operasyon Detayları

Yapılan operasyonlarda, İspanya’da 35, Peru’da 48 kişinin yakalandığı bilgisi paylaşıldı. İki ülke polisinin suç örgütüne karşı 29 yere baskın düzenlediği, üç çağrı merkezinin mühürlendiği ve çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, sahte evrak ve paraya el konulduğu belirtildi.

Çete Modus Operandi

Çetenin, genellikle yaşlı kişileri hedef aldığı ve kendilerini banka çalışanı olarak tanıtarak, hesaplarına ulaştığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edilen haksız kazancın yaklaşık yüzde 30’unun İspanya’daki bankalarda tutulduğu, geri kalan kısmının ise Peru’ya havale edildiği açıklandı.

İspanya ve Peru polis birimlerinin ortak operasyonu ile çetenin faaliyetlerine son verilmiş oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.