DOLAR 32,6019 0.35%
EURO 34,8198 0.18%
ALTIN 2.509,361,01
BITCOIN 20924462,03%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsim benzerliği nedeniyle Trump’ın yaptırım listesinde

ABONE OL
Nisan 12, 2021 07:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’da küçük bir işletme sahibi olan Alessandro Bazzoni, Donald Trump döneminde yanlışlıkla ABD’nin yaptırım listesine alındı. Sardunya’da bir grafik tasarım şirketinin sahibi olan Bazzoni, bu nedenle 19 Ocak’tan beri ticari faaliyetlerine devam edemediğini belirterek, ABD Hazine Bakanlığı’na dav

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, görevinden ayrılmadan bir gün önce Venezuela’da devlete ait petrol şirketi PDVSA’ya (Petroleos de Venezuela) ve başkan Maduro’da dahil olmak üzere bir dizi kişi ve şirkete yönelik yaptırım kararını imzalamıştı. 

İsim benzerliği nedeniyle, ABD Hazine Bakanlığı yanlışlıkla Bazzoni’nin grafik tasarım şirketi SeriGraphicLab’i ve Verona’da Alessandro Bazzoni adlı başka bir iş insanına ait bir restoran ve pizzacıyı da kara listeye aldı. 

Diğer taraftan, her iki adam da 31 Mart’ta kara listeden çıkarıldı. Ancak restoran sahibinin banka hesabı yeniden etkinleştirilirken, hata Sardunyalı iş insanın hesabının kapatılmasına yol açtı.

“MÜŞTERİMLE ÇALIŞAMADIM, COVİD YARDIMI ALAMADIM”

Hesabında bulunan parayı çekebildiğini, ancak müşterileriyle çalışamadığını belirten talihsiz işletmeci, “İtalyan yasalarına göre müşterilerinden ödeme alabilmek için bir banka hesabı sahibi olması gerekiyor. Hesabımın olmaması nedeniyle, aynı zamanda İtalyan hükümetinin Covid-19 yardım programının bir parçası olarak almaya hak kazandığı mali desteği engelledi. Bu durum geçinmemi engellediği için ciddi sonuçları olan bir hataydı” ifadelerini kullandı.

Bazzoni, yasal haklarını aramak için ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’ne dava açmak amacıyla İtalyan polisine şikayette bulunduğunu söyledi. 

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığı’nda çalışan bir yetkili konuya ilişkin Reuters’a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bazzoni ise  “Her şeyden önce bir özrü hak ediyorum” dedi.

(ntv)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.