İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan’ın hayatını kaybettiği helikopter kazasının şokunu yaşıyor. Araştırmalar sonucunda enkaz bulundu.
İran’da 2021’de seçilen Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü, ülkede ve Orta Doğu’da değişim sinyalleri mi verecek? Ölüm haberi, birçok analize sebep oluyor.
Reisi’nin ölümü, İran’daki siyasi rekabeti artırabilir mi? Muhafazakar kampın güçlü ismi olan Reisi’nin eksikliği, rejim içinde iktidar boşluğuna yol açabilir.
Reisi’nin ardından seçim için geri sayım başladı. Dini lider Hamaney’in oğlu Mücteba Hamaney ve Alirıza Arafi gibi isimler iktidar koltuğu için yarışıyor.
Yeni süreç, İran’da Devrim Muhafızları’nın etkisini artırabilir mi? Reisi’nin ölümü ile birlikte ülkede siyasi dengeler nasıl şekillenecek?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.