DOLAR 32,4778 -0.2%
EURO 34,9696 0.33%
ALTIN 2.435,430,52
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güçlü ve büyük bir medeniyetin çocuklarıyız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güçlü ve büyük bir medeniyetin çocuklarıyız

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen ‘Yarın Çok Genç Olacak Projesi’ kapsamında 105 genç ile bir araya geldi. Program kapsamında konuşma yapan Soylu, gençlere hitap etti. Gençlere kendini keşfetmeyenin ötekisini fark edemeyeceğini söyleyen Soylu, konuşmasına şu ifadeler ile devam etti: “Tam da size ihtiyacımız olduğu, tam da bizim için çok kıymetli olduğunuz bir dönemdesiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ülkemizin gelişmesi kalkınması için. Etrafımızdaki coğrafyada gözyaşı var, mağduriyet var. Sizin gibiler sizden daha küçükler. Okulları yok. Sizin her birinize sordum ne olmak istiyorsunuz diye. Onlara sorabilecek durumda olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Çünkü onlar bir tek şey yapmak istiyorlar, hayatta kalmak istiyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güçlü ve büyük bir medeniyetin çocuklarıyız ViDEO

Etrafımızdaki coğrafyaya yapabileceklerimiz var. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Sadece bugün değil, tarihte de atalarımız ecdadımız yapmış, bize bu emaneti bırakmış.
Dünyadaki zengin ülkelerin gençleri ile karşılaştığınızda boynu bükük kalmamanızı istiyoruz. Bizim de hızlı trenimiz var, havalimanımız var, şehir hastanemiz var demenizi istiyoruz. Gittiğinizde, orada her insana, her vatandaşa, her ferde elinden geleni yapıyor demenizi istiyoruz. Yani özgüveniniz yüksek olsun istiyoruz.
Özgüveniniz en yüksek noktada olsun ki daha iyi üretin. Zihninizi daha iyi pekiştirin. İnsanlığa yapabileceklerinizi bu topraklar üzerinden, bu zengin medeniyet üzerinden gösterin istiyoruz. Buraya kolay gelinmedi. Çok çetrefilli alanlardan gelindi. Sizin bir daha bunlarla karşılaşmamanızı istiyoruz. Biz çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. O yüzden herkesin gözü burada.
Bakınız, her ilin kendine ait zenginlikleri var. Sizin çok güçlü olmanızı istiyoruz. Öğretmenlerinizin size öğrettiğini unutmamanızı istiyoruz. Ailenizden aldığınız terbiyeyi unutmamanızı istiyoruz. Mevlana’nın verdiğini unutmamanızı istiyoruz. Her bir ilin bize bıraktığı emanetler var. İşte o emanetlere sıkı sıkı sarılmanızı istiyoruz. Sadece kendimiz için değil hem geçmişimiz hem milletimiz hem ülkemiz hem insanlık için çok çalışmalısınız. Rol modelleriniz internetteki birtakım tipler olmamalı. Televizyon dizileri olmamalı. Rol modelleriniz gezdiğiniz ve gördüğünüz yerlerdeki bize bırakılan emanetler olmalı. Ailenizden, tarihimizden, bize kazandıranlardan seçmelisiniz. Yüzyıllar önce yaptıklarıyla bugün sizin hayatlarınıza katkı veren insanlar var. Rol modellerinizi onlardan seçin. Bizzat Peygamberimiz en güzel rol modeldir. Şehitlerimiz, gazilerimiz, kurtuluş mücadelemizi gerçekleştirenler, bunlar doğru rol modellerdir.
Sadece para ve şöhret sahibi olan kişiler sizin için asla rol model değildirler. İşini doğru yapanlar, işini namusuyla yapanlar ve mücadele edenler sizin rol modellerinizdir. Cumhuriyetimizin kurucuları, hepimiz için rol modellerdir. Bir şeye çok kızıyorum, gençleri eleştirenlere. Biz size çok güveniyoruz. Emanetin ehil ellerde olacağına inanıyoruz. Kendiniz ve ülkeniz için en iyi şeyleri yapabileceğinize güveniyoruz. Hak ve haksızlık, doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü. Bütün bunları ayırt etme kabiliyetine sahip olduğunuza inanıyoruz. Bugün İHA’ları-SİHAları yapanlar, etrafımızdaki coğrafyalarda huzuru temin edenler bu milletin evlatlarıydı. Dünyadaki zengin ülkelerin bizi hakir görmelerine izin vermeyin. Çünkü biz öyle değiliz. Biz güçlü ve büyük bir medeniyetin evlatlarıyız.
Ülkenize ve milletinize güvenin. Bizden çok daha iyisini yapın. Dualarımızın hep sizinle olduğunu bilmenizi istiyoruz. Çok çalışın, mücadele edin. Hayatta her şeyin maddiyat olmadığını, iyiliğin ve doğruluğun en büyük zenginlik olduğunu zihninizden hiçbir zaman çıkarmayın. Negatif enerji ile kendinizi yüklemeyin pozitif olun. Hayatın birçok sıkıntılarıyla karşı karşıya kalacaksınız. Çalışın, Allah’a sığının. Bizim medeniyetimiz bencil bir medeniyet değildir. Paylaşmayı seven bir medeniyettir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.