DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9783 -0.3%
ALTIN 2.324,010,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Hayvan haklarında yeni dönem! Petshop’ta kedi-köpek satışları yasaklanacak mı? Hayvanseverlere müjde…

Hayvan haklarında yeni dönem! Petshop’ta kedi-köpek satışları yasaklanacak mı? Hayvanseverlere müjde…

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Hayvanları korumak amacıyla, uzun bir süredir Hayvan Hakları Yasası hazırlanıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı açıklama ile, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Hayvanları Koruma Kanun teklifimizi bugün TBMM Başkanlığına sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Mahir Ünal’ın yaptığı açıklamaların ardından, tüm hayvanseverlerin tepkisini çeken Petshop’ta kedi ve köpek satışına ilişkin bir düzenleme olup olmadığına dair detaylar paylaşıldı. Peki, Petshop’ta kedi-köpek satışları yasaklanacak mı?Hayvan hakları yasası çıktı mı? İşte son durum.. Hayvanseverlerin en hassas olduğu konular arasında olan Pehshop’ta hayvan satışları konusu, hazırlanan yasanın içerisinde yer aldı. Hayvan Hakları Yasası ile ilgili yapılan açıklamayı bekleyen hayvanseverler, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yaptığı konuşmanın ardından detaylarını araştırmaya başladı. Ünal, yasa teklifine ilişkin şunları kaydetti; Petshop’ta kedi ve köpek satışlarının önüne geçilecek. Bu kapsamda yunus parklarının işletilmesi de yasaklanacak. Tehlikeli türlerin bakılması ve barındırılması yasaklanacak. Hayvan mal değil, can sayılacak.”
Mahir Ünal, hayvan haklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kedi ve köpeklerin sahiplenildikten kısa bir süre sonra sokağa bırakılmasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı; “Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan kavramını kaldırıyoruz. Kedi ve köpek sahiplerine dijital kimlik zorunluluğu getirilecek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.