DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20778373,15%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Hasta tutuklu Ekim Polat: ‘Terörist’ denilerek tedavim engelleniyor

Hasta tutuklu Ekim Polat: ‘Terörist’ denilerek tedavim engelleniyor

ABONE OL
Şubat 22, 2021 10:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polat, “Düzenli kullandığım Beloc isimli ilaç gelmiyor, sık sık çarpıntım var. Hastane sevkim yapılıyor ama ‘terörist’ dendiği için doktor tedavi etmiyor” dedi.

23 yaşındaki tutuklu Ekim Polat, ciddi boyutlara varan kalp ritim bozukluğu, ilerlemiş KOAH, kemik erimesi, hipertansiyon, görme bozukluğu, kanser ve yüksek felç riski olması nedeniyle yapılan tüm girişimlere rağmen tahliye edilmedi.

Akhisar T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu buluan Polat, annesiyle telefon görüşmesi yaparak yaşadıklarını anlattı.

ETHA’nın haberine göre; tedavisinin engellendiğini söyleyen Polat, maruz kaldığı hak ihlallerini şöyle aktardı:

“3 aydan uzun bir süredir kalp ilacım yeterli gelmiyor bunu söylememe rağmen sevkim yapılmadı ve ilacım yok. Düzenli kullandığım Beloc isimli ilaç gelmiyor, sık sık çarpıntım var. Hastane sevkim yapılıyor ama ‘terörist’ dendiği için doktor tedavi etmiyor. Sonra da göstermelik karantinaya alıyorlar. Gardiyanlar baskı uyguluyor ve psikolojik işkenceye maruz kalıyorum. Kantin ihtiyaçlarımı gidermek isterken bile, ‘terörist’ diyorlar.”

ANNE POLAT: HAPİSHANEDE İLK GÜNDEN BERİ İŞKENCEYE MARUZ KALIYOR

Anne Songül Polat ise, “Oğlumun ciddi sağlık sorunları var. Yürümekte dahi zorlanıyor. Endişeliyim çünkü hapishanede ilk günden beri işkenceye maruz kalıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.