DOLAR 32,5630 0.06%
EURO 35,0201 0.49%
ALTIN 2.426,300,14
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halhal Taktığınızda Nasıl Bir Ayakkabı Tercih Etmelisiniz

Halhal Taktığınızda Nasıl Bir Ayakkabı Tercih Etmelisiniz

ABONE OL
Mart 11, 2023 17:27
Halhal Taktığınızda Nasıl Bir Ayakkabı Tercih Etmelisiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halhal çok eski zamanlardan beri aksesuar olarak takılan ve özellikle 1990’lı yıllarda kendini daha çok gösteren ürünlerdir. Genellikle yaz aylarında sahil kesimlerinde kadınlar tarafından daha çok takılmaktadır. Özellikle kısa bilekli veya bileksiz ayakkabılar ile beraber kullanılsa da sahil kesimlerinde terliklerle beraberde takılabilmektedir. Bu ürünleri, el bileklerimiz için kullandığımız bileklik modellerinin ayaklarımız için tasarlanmış halleri olarak da düşünebiliriz. Her ne kadar kadınlar tarafından daha çok kullanılsa da erkekler tarafından da kullanılabilmektedir. Özellikle sandalet, terlik ve bilek kısımları kısa olan ayakkabı ve botlarla kullanımı oldukça yaygındır. Bu sayede oldukça fazla çeşit ve tasarımı bulunmaktadır.

Halhal

Halhal, malzeme olarak ip veya zincirden üretilmektedir. Daha doğrusu en yaygın olarak kullanılanları bunlardır ve oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Malzeme olarak ip kullanılan ürünler, ayak bileklerinizi rahatsız etmez. Bu sayede daha uzun süre kullanım imkanı sağlar. Zincirden üretilen modellere göre hem renk hem de model olarak daha geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Bu sayede tüm kıyafetlerinizle rahatlıkla kombinler oluşturmanıza imkan sağlar. Kısa bot veya ayakkabınız ile renk uyumu sağlayabilirsiniz. Bunların haricinde deri malzemeden üretilen modelleri de bulunur. Bunlar daha çok kış aylarında kısa botlar ile beraber takılmaktadır.

Halhal Modelleri

Halhal modelleri, geçmişten günümüze kadar uzanan yolculuğunda farklı malzemeler kullanılarak üretilmeye devam etmiştir.  Kullanımı popüler hale gelince daha farklı modelleri ve ip den üretilen modelleri de tercih edilmeye başlandı. İpin rengine göre farklı modelleri de satışa sunuldu. Örgülü modellerde ise, örgünün türüne göre farklı anlamlara sahip olmaya başlayan bu ürünlerin şans, para ve aşk gibi anlamlar yüklendi. Bileğinizde sabit durması ve kaymasının önlenmesi amacıyla bağcıklı modelleri de üretilmiştir. İp kullanılan modellerde ürün takıldığı yerde durarak kayması engellenir. Bu sayede kısa bot veya ayakkabılarla kullanırken rahat bir his verir.

Halhal Fiyatları

Halhal fiyatları, satın alacağınız ürünün modellerine ve malzemesine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak bakıldığında aşırı bir maliyetleri yoktur. Deri, ip veya zincir malzemeler kullanılarak üretilen bu ürünler arasından size en uygun gelecek olan modeli terich ederek yaza güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.