DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0937 -0.11%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güneş Enerjisi Panelleri

Güneş Enerjisi Panelleri

ABONE OL
Kasım 27, 2021 11:19
Güneş Enerjisi Panelleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herhangi bir dış kaynağa bağlı olmadan doğal yollardan enerji üretmenin en verimli yollarından biri güneş panelleri sistemidir. Güneş paneli, güneşten aldığı ışınları emerek elektrik enerjisi sağlar. Kolay bir kuruluma sahip bu panelleri kuracağınız yerin güney cephesine 35 derecelik açıyla yerleştirmeniz gerekmektedir. Kurulum yapılırken dikkat edilmesi gereken ilk iş panelin kurulacağı alanı belirlemektir.

Güneş enerjisinden en iyi şekilde yararlanmayı sağlayan bu sistem ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Kısmen de olsa elektrikte dışa bağımlılığımızı azaltmaktadır. Yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak güneşten yararlanarak alınan elektrik enerjisi doğa dostu bir uygulamadır. Güneş var olduğu sürece yararlanabileceğiniz bir enerji kaynağı olarak sınırsızdır.

Güneş Panellerinin Kullanım Alanları

Ev, işyeri, fabrika, tarımsal sulama alanları, kamu kurumları ve elektrik ihtiyacı olabilecek her alanda güneş panellerinin kullanımı mümkündür. Dışa bağımlığı azaltan ve ucuz elektrik sağlayan bu sistemlerin kurulum kolaylığı, düşük maliyeti ve elektrik faturasına son vermesi gibi pek çok bakımdan daha da çok tercih edilmektedir. Uzun vadede karlı bir sistemdir.

Güneş Paneli Özellikleri

Güneş paneli modelleri sektörde farklı özelliklerde kullanıcılara sunulmaktadır. Monokristal, polikristal, esnek, ince film ve saydam olmak üzere beş türdür.

  • Piyasada uygun fiyatlarından dolayı en çok tercih edilen polikristal güneş panelidir.
  • Monokristal en verimli güneş panelidir. Küçük alanda yüksek enerji üretimine imkan sağlar.
  • Esnek güneş panelinin en önemli özelliği esnek yapısıdır. Bu nedenle çok fazla kullanım alanına sahiptir. Kırılmaz ve dayanıklıdır.
  • İnce film güneş panelinin piyasada çok az payı vardır. Verimliliği az olduğu için pek tercih edilmez. Daha çok estetik özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir.
  • Saydam güneş panelinin en önemli özelliği diğer panellere göre çok daha fazla verimli olmasıdır. Gölgelendirme durumlarından minimum düzeyde etkilenmektedir.

Güneş paneli fiyatları panelin modeline ve markaya göre değişmektedir. Polikristal güneş panelinin fiyatı monokristal güneş paneline göre daha uygundur. Her marka kendi fiyatını belirlemekte ve kullanıcıya sunmaktadır. En iyi güneş paneli markası olmaya doğru ilerleyen SB Solar güneş panellerine dair hizmetlerini Ar-ge çalışmalarıyla desteklemektedir.

 

Adres     : Fevzi Çakmak Mah. 10557 Sok. No:2 42210 Karatay/KONYA

Website   : https://sbsolar.com.tr/

Instagram : https://www.instagram.com/sbsolaras/

E-mail    : [email protected]

Tel       : +90 (850) 885-18-42

Tel       : +90 (332) 342-79-32

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.