DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,950,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Gri pasaport skandalında yeni perde: Münih Türk Gücü 37 kişi için davetiye göndermiş

Gri pasaport skandalında yeni perde: Münih Türk Gücü 37 kişi için davetiye göndermiş

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li belediyelerin yurt dışına kaçak insan gönderdiği iddialarına her gün yenisi ekleniyor. Almanya’dan Yeşilyurt Belediyesi’nin yanı sıra başka belediyelere de davet gönderildiği belirtildi. Hannover, Bremen, Köln kentlerinde kimi isimlerin olaya karıştığı, Almanya üçüncü liginde top koşturan Münih Türkgücü’nden de 37 kişi için Urfa Ceylanpınar Belediyesi’ne davetiye gönderildiği iddia edildi. Ceylanpınar Belediyesi’ne gönderilen dilekçede Münih Türkgücü’nin daveti üzerine “Ceylanpınar Gençlik ve Spor Derneği” ile birlikte “Spor kardeşlik” projesi kapsamında 37 kişiye 16.02.2020 – 22.02.2020 tarihleri arasında Almanya’ya izin verilmesi talep ediliyor. Dilekçede davetlilerin tüm giderlerinin Münih Türkgücü tarafından karşılanacağı belirtiliyor.

EYALET MİLLETVEKİLİ HAREKETE GEÇTİ

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman’ın Hannover’e giden kaçak insan grubunu davet eden Ersin Kilit ile söyleşini yayınlaması üzerine Yeşiller Partisi Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu harekete geçerek Meclis’e, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU) tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Cemal Bozoğlu, “Hannover şehrine giden kaçak insan grubunu davet eden Ersin Kilit, HaberTürk yazarı Sevilay Yılman’a verdiği röportajda Yeşilyurt Belediyesi görevlilerinin Nürnberg Havaalanı’na indiğini söyledi. Kilit, bu kişilerin Nürnberg Belediye Başkanı ile görüştüklerini, kendisinin de bu kişileri Nürnberg şehrinden alıp Hannover’e getirdiğini söylemişti. Bu bilgi üzerine araştırmaları yoğunlaştırdım ve Ceylanpınar’dan gönderilen 37 kişinin isim listesine ulaştım. Hazırladığım Meclis soru önergesi ile İçişleri bakanlığı’nın elinde bilgi olup olmadığını sordum. Burada en çarpıcı sorun illegal olarak Almanya’ya sokulan ve kendi kaderlerine terkedilen bu insanların çok ciddi sorunla karşı karşıya olmalarıdır. Kaçaklar ve hiçbir sosyal garantileri yok. Her an yakalanıp sınır dışı edilebilirler. Bu işi organize eden kişiler, Almanya yasalarını çiğnediler. Suçlu durumundalar. İşin diğer boyutu ise AKP iktidarı insanları yoksullaştırıp ülkesini terk etmek zorunda bırakıyor. AKP’li belediyeler ise mafyavari yöntemlerle yoksulluğun pazarlamasından vurgun yapıyor. Ülkenin getirilen bugünkü haline çok üzülüyorum” diye konuştu. (BirGün)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.