DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Gergerlioğlu: Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum; inkar edenler nerede?

Gergerlioğlu: Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum; inkar edenler nerede?

ABONE OL
Nisan 12, 2021 06:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkındaki hapis cezası kararı gerekçesiyle vekilliği düşürülen ve cezaevine konulan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı.

Cezaevlerinde çıplak arama yapıldığını gündeme getirdiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “’Çıplak arama vardır’ dedim diye cezaevine atıldım. Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum. Mahkum yardım kitapçığında, ‘Çamaşırı bile indirilebilir’ diyor. ‘İnanmıyorum’ diyerek aylarca inkar edenler nerede? Gerçekle baş edemezsiniz” dedi.
 

“Çıplak arama vardır” dedim diye cezaevine atıldım. Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum. Mahkum yardım kitapçığında, “Çamaşırı bile indirilebilir” diyor. “İnanmıyorum” diyerek aylarca inkar edenler nerede? Gerçekle baş edemezsiniz.

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) April 10, 2021

Cezaevinde kitap sınırlaması olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Cezaevinde insan ne yapar? Kitap okur ama Sincan Cezaevi’nde kitap sınırlaması var. Dünya, kitabın önünü açar ama Türkiye’de iktidar, az kitap okutmak ve cezaevine gazete girişini kısıtlamakla meşgul” ifadelerini kullandı.
 

Cezaevinde insan ne yapar? Kitap okur ama Sincan Cezaevi’nde kitap sınırlaması var. Dünya, kitabın önünü açar ama Türkiye’de iktidar, az kitap okutmak ve cezaevine gazete girişini kısıtlamakla meşgul.

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) April 10, 2021  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.