DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Gelir kaybı desteği ne zaman verilecek? Esnafa kira yardımı ne zaman ödenecek? Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama

Gelir kaybı desteği ne zaman verilecek? Esnafa kira yardımı ne zaman ödenecek? Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Pandemi süreci, ekonomik olarak esnafları zor durumda bıraktı. Koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Ticaret Bakanlığı harekete geçerek gelir kaybına uğrayan esnafı desteklemek amacıyla yardımlarda bulunacağını açıkladı. Gelir kaybı desteği ve esnafa kira yardımı başvuruları 11 Ocak günü tamamlandı. Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik destekler için 2 milyondan fazla başvuru geldiğini söyledi. Esnaf vatandaşlar, ödemeler ne zaman yapılacak sorusunu araştırmaya başladı. Esnafa verilecek olan hibe ve kira desteği tutarının 11 Ocak tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde neticelenmesi bekleniyor.

Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak. Hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ekonomi Muhabirleri Derneği’ne yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde başvuru var. 1.3 milyon üzerinde gelir kaybı desteğine, 754,000 civarında da kira desteğine müracaat eden esnafımız var” dedi. Müracaatlarda şu anda Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki veri sistemi değerlendirmelerinin devam ettiğini belirten Pekcan, “Bunlar tamamlanır tamamlanmaz, Ocak ayı içinde, bu ödemelerin mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği alınabilecek. Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.