DOLAR 32,3396 0.17%
EURO 35,1923 -0.01%
ALTIN 2.245,000,08
BITCOIN 2129181-2,43%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Faizi serbest bırakan FED: Ekonomik görünüm belirsiz

ABONE OL
Kasım 11, 2020 11:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Merkez Bankası (FED), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

FED FAİZ KARARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Fed, piyasaların beklediği gibi politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Fed varlık alımlarında da değişikliğe gitmedi.

“EKONOMİNİN ALDIĞI KALICI ZARARLAR SINIRLANDIRILMAYA ÇALIŞILDI”

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed’in politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutmasının ardından, telekonferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Fed’in para politikası hedeflerine ulaşmakta son derece kararlı olduğunu belirten Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başından bu yana toparlanmanın olabildiğince güçlü olmasını sağlamak ve ekonominin aldığı kalıcı zararı sınırlandırmak için güçlü önlemler aldıklarını anımsattı.

EKONOMİNİN ÖNÜNDEKİ YOL OLDUKÇA BELİRSİZ

Ekonomik faaliyetin bu yılın ikinci çeyreğinde yaşadığı düşüşün ardından toparlanmaya devam ettiğine işaret eden Powell, “Ancak son aylarda iyileşme hızı azaldı.” değerlendirmesinde bulundu. Powell, “Genel olarak ekonomik faaliyet salgından önceki seviyesinin oldukça altında ve önündeki yol oldukça belirsiz olmaya devam ediyor” diye konuştu.

FAİZ ORANLARINI MEVCUT SEVİYEDE TUTMA SİNYALİ

Fed Başkanı Powell, “Pandemi boyunca vurguladığımız gibi ekonomik görünüm olağanüstü derecede belirsiz ve büyük ölçüde virüsü kontrol altında tutma çabalarının başarısına bağlı olacak. Hem ABD’de hem de yurt dışında Kovid-19 vakalarındaki son artış özellikle endişe verici” dedi.

SÜREKLİ DESTEK GEREKEBİLİR

Powell, “Bu yılın başında olan ekonomik faaliyetin ve istihdamın eski seviyelerine dönmesi biraz zaman alacak ve bunu başarmak için hem para hem de maliye politikasında sürekli destek gerekebilir.” diye konuştu. Fed Başkanı Powell, daha fazla mali destekle daha güçlü bir toparlanmanın sağlanabileceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.