DOLAR 32,3663 0.14%
EURO 34,9786 -0.31%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN 22912882,11%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ev Tekstilinde Renk Seçimleri

Ev Tekstilinde Renk Seçimleri

ABONE OL
Ocak 13, 2022 09:03
Ev Tekstilinde Renk Seçimleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Salgın öncesinde evlerimiz hayatımızın sadece bir parçasıydı. Günün çoğunu dışarıda geçirdik. Koronavirüs pandemisi her şeyi değiştirdi. Pek çok insan kendi dört duvarı içinde her zamankinden daha fazla zaman geçirdi – evlerimiz hayatımızda merkezi bir rol oynadı. “Evde yaşam” geçen yıl kaçınılmaz bir tema haline geldi. İstikrarsızlığın her yerde göründüğü zamanlarda, birçok insan odaklarını temel şeylere çevirir ve güvenlik ve barış ister ve evlerini pillerini şarj edebilecekleri doğal bir sığınağa dönüştürür. Bu eğilim aynı zamanda iç mekanları ve yaşam tarzı sektörünü de etkiliyor. Tekstil tasarımı söz konusu olduğunda doğa ve ev yaşamı arasındaki bağlantı giderek daha önemli hale geliyor. Odalara sıcak bir atmosfer aşılamak için doğal malzemeler, renkler ve tekstiller arasında bir simbiyoz yaratma meselesi. Yumuşak dokular, amorf şekiller ve yumuşak toprak tonları, 2022 ev tekstili trendlerini belirliyor.

Geçen günlerin bir başka dokunsal vurgusu da canlanmanın tadını çıkarıyor – kadife. Oldukça haklı olarak evlerimize geri dönen zamansız bir klasik. Yumuşak yapısı, kumaşın, malzemeyi özellikle heyecan verici kılan karakteristik dikey olukları ile kanepeler ve çeşitli türdeki oturma mobilyaları için çok uygun olduğu anlamına gelir. Ve hepsinden iyisi, fitilli kadife, havasız olma klişesinin aksine, herhangi bir iç tasarım stiline kolaylıkla uyum sağlar. Keten, yün ve ahşap gibi doğal malzemeler her eve anında organik, canlı bir kalite katar. Doğal bağlantı, özellikle geçen yılki DIY patlamasında, birçok duvarın artık yün düğümlenmesiyle yapılan dekoratif sanat olan makrome ile süslenmesiyle belirgindir. Yumuşak krem ​​tonlarında dokuma ve örgü yünden yapılan kırlent ve battaniyeler de doğal ve rahat bir görünüm yaratıyor. Doğadan ilham alan organik desenler ve yapılar artık her evin olmazsa olmazı.

Moda dünyasından 2022 tekstil trendlerine doğrudan yansıyan “organik kamuflaj” kamuflaj desenlerine yeni bir görünüm kazandırıyor. Sıcak toprak ve pastel tonlardaki bu trend motif, yumuşak, kumlu plajları, denizi veya ormanı akla getiriyor. Bir halı veya minder üzerinde, “organik kamuflaj”, sade bir kanepe ile eşleştirildiğinde canlı bir görünüm yaratır. Yumuşak toprak tonları, herhangi bir odaya doğal bir ambiyans vererek, oyalanmak için davetkar bir yer haline getirir.

Kumaş tasarımı söz konusu olduğunda, duvar kağıdı, kilim veya aksesuarlarda, görkemli renk kombinasyonlarında çiçek baskılar hala moda. Yeşilin koyu tonlarında, doğayla zarif bir bağ kurarlar ve duvar kağıdındaki dramatik çiçek baskıları her odada kendini gösterir. Ancak tek renkli bir kanepe veya koltuk üzerindeki çiçekli minderler veya battaniyeler gibi küçük aksesuarlar ve dekoratif öğeler bile büyük bir etkiye sahip olabilir. Açık tonlar ve desenlerle birleştiğinde, genel sonuç, renklerin ve dokuların uyumlu bir etkileşimidir. Çiçekli tekstillerin yanı sıra geometrik baskılı döşemeli mobilyalar da farklı olma cesareti gerektiren bir trend. Büyük ve küçük geometrik desenler, herhangi bir malzemeye derinlik katar ve eve hayat getirmenin sanatsal bir yoludur.

Küresel sürdürülebilirlik eğilimi, tekstil üretimiyle ilgili soruları da gündeme getiriyor. Ürün nereden geliyor? Üretim süreci çevre dostu mu? Tekstil endüstrisi, geri dönüştürülmüş polyesterden veya kaynak dostu kenevirden, ahşabın yerine kullanılan mantardan veya adil ticaret organik pamuktan yapılan kumaşlarla yanıt verdi. Hayvansal kaynaklı kumaşlara alternatifler de tekstil endüstrisinde daha yaygın hale geliyor. Vejetaryen veya vegan deri, elma ve ananastan mantar ve kaktüslere kadar birçok doğal kaynaktan üretilebilir. Sürdürülebilir ve çevre dostu tekstil ürünleri yelpazesi son yıllarda genişledi ve büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Firma Yetkilisi: Faruk Altun

Web Sitemiz: https://www.bahavahome.com/

İnstagram Adresimiz: bahavagroup

Sirket Telefonumuz: 0530-449-69-04

Adres: Kemalpaşa Mahallesi,Gençtürk Caddesi Numara:14 BAHAVA HOME İstanbul/Laleli

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.