DOLAR 32,3663 0.14%
EURO 34,9786 -0.31%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN 22912882,11%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erol Mütercimler hakim karşısına çıktı

ABONE OL
Kasım 15, 2020 05:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Erol Mütercimler, Haber Global’de konuk olduğu programda imam hatiplilerle ilgili ağır ifadeler kullandı. Mütercimler’in, “İmam hatipten mezun olmuş olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor. Bakın cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız…” sözlerine tepkiler büyüdü ve hakkında dava açıldı. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan Mütercimler, ifadesini verdikten sonra beraatini talep etti. Erol Mütercimler, ifadesinde şunları söyledi: “Sözler bana aittir. O ifadede kesinlikle kasıt yoktur. Benim hocalıkta 42 yılım bitti. 23 yıldır kesintisiz olarak televizyondayım. Öğretim üyeliğim ve programcılığım bölümünde zaman zaman imam hatiplerle ilgili tartışmalar yapıldı. Ben de bu tartışmalara katıldım. Bütün konuşmalarımda o okulların yapısı, müfredatı, ders kitapları, öğretmenlerin niteliği ve okulların sayısı konusunda devamlı eleştiride bulundum. Nasıl iyileştirileceği konusunda bir öğretmen olarak daima düşüncelerimi paylaştım. Erol Mütercimler: İmam hatip mezunları sahtekar, cinsi sapık oluyor
Ancak bu konuşmalarımda, ne bu okulları ne de bu öğrencileri aşağılamadım. Hakaret etmedim. Bu okulların hiçbir zmana gereksiz olduğunu söylemedim. Tam tersine imam hatip okullarının bir cumhuriyet projesi olduğunu hep söyledim. Kesinlikle kastım yoktur. Bu cümlemden ötürü üzülen insanlardan tekrar özür diliyorum. Suç işlemediğimi düşünmüyorum.” Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı İlim Yayma Cemiyeti ve Avcılar İmam Hatip Derneği Başkanı Seyfullah Sevinç’in katılma taleplerini kabul etti. Diğer katılma talepleri ise reddedildi. Program CD’sinin bilirkişiye verilerek rapor istenmesine karar veren mahkeme, sanığın ekonomik durumunun araştırılması ve ceza ehliyeti aldırılması şeklindeki talebini de reddetti. Duruşma ertelendi.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.