DOLAR 32,4368 0.23%
EURO 35,0850 -0.13%
ALTIN 2.324,930,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ergenlik Döneminde Yaşanan Ruhsal Sorunlar

ABONE OL
Eylül 14, 2020 12:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ergenlik herkesin hayatında yaşadığı ve çocukluk döneminin geride kalarak yetişkinliğe geçilen önemli bir dönemdir. Pedagog servisine sıkça başvurulan ergenlik sorunları kalıcı hasarlar bırakılmaması açısından bir uzman tarafından alınan yardım sayesinde en az zararlı etkiyle atlatılabilir. Ergenlik döneminde meydana gelen değişimler yalnızca fiziksel ya da fizyolojik olarak değil aynı zamanda ruhsal ve psikolojik olarak da gerçekleşir. Çocuk psikoloğu olarak görev yapan pedagoglar, ergenlik döneminde meydana gelen sorunları özenle inceleyerek, bu yönde yaptıkları çalışmalar ile çocuklar ile en uygun iletişimi sağlamayı başarırlar. Alanında uzman hale gelmiş psikologlar, aldıkları eğitim sayesinde karşılarında ki kişiyle nasıl iletişim kurabileceklerini en ince ayrıntısına kadar bildikleri için, sorunun anlaşılması ve tedavi sürecine gidilmesi için gerekli bütün süreci planlarlar.

Ergenlik Döneminde Meydana Gelen Sorunlar

Ergenlik döneminden geçen çocuklar da genel olarak kaygı bozukluğu, depresyon, duygu karmaşası, dikkat eksikliği, davranış bozukluğu gibi ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyen, can sıkıcı bazı sorunlar meydana gelir. Bu durumu en sağlıklı şekilde atlatmak için alınan uzman desteği, ileride yaşanacak sorunların da önüne de geçecektir. Klinik ya da hastanede alınan desteğin dışında aynı zamanda Bakırköy psikolog da yer alan Online terapi sayesinde de süreci hem evinizden hem de size yardımcı olacak olan psikologunuz sayesinde en kısa sürede atlatabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.