DOLAR 32,5262 0.19%
EURO 34,7657 0.01%
ALTIN 2.486,751,01
BITCOIN 20647333,56%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Erdoğan ile baş başa görüşen Aliyev ilk kez açıkladı: Türkiye ile birlikte ortak üreteceğiz

Erdoğan ile baş başa görüşen Aliyev ilk kez açıkladı: Türkiye ile birlikte ortak üreteceğiz

ABONE OL
Şubat 26, 2020 16:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, baş başa görüşmeleri ve başkanlıklarında gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı sonrasında Zagulba Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

 

“ORTAK SİLAH ÜRETİMİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜYORUZ”

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 8. Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aliyev, Bakü ve Ankara’nın bu yıl ortak askeri tatbikatların sayısını arttıracağını, ayrıca konsey toplantısında Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını belirtti.

 

 

“TÜRKİYE’DEN MODERN SİLAH ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aliyev, “2019’da Azerbaycan ve Türkiye 13 ortak tatbikat gerçekleştirdi, 2020’de ise tatbikatların sayısı artacak. Ayrıca Türkiye’den modern silah satın almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM KARARI

Konsey toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak silah üretimi ile ilgili görüşme yaptığını vurgulayan Aliyev, Bakü’nün Ankara ile savunma ve güvenlik konuları ile ilgili işbirliğine devam edeceğinin altını çizdi.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.