DOLAR 32,6019 0.35%
EURO 34,8198 0.18%
ALTIN 2.509,361,01
BITCOIN 20924462,03%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emir Kosif’ten Atatürk Sergisi

ABONE OL
Nisan 28, 2021 07:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçeli ünlü iş insanı, Fenerbahçe kongre üyesi Emir Kosif’in ev sahipliği yaptığı, Göz Göze Atatürk Sergisi 28 Ekim 2020 çarşamba günü Kosifler Oto Bağdat Caddesi’nde kapılarını açtı… İstanbul1881’in Kosifler Oto’nun ev sahipliğinde düzenlediği “Göz Göze Atatürk Sergisi” salgına yönelik her türlü önlem alınarak misafirlerini ağırladı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bugüne kadar 50’den fazla resim sergisi ve sanat çalışmasına imza atan İstanbul1881 Kültür ve Sanat Platformu, 2020’nin en önemli Atatürk Sergisi’ni Türk Otomotiv sektörünün öncü markası Kosifler Oto ev sahipliğinde düzenlendi.

Atatürk ve Türkiye ile ilgili yaptığı resimlerle dikkat çeken İngiliz Ressam Ned Pamphilon, Anıtkabir’de yer alan vitray çalışmalarıyla bilinen emekli albay ressam Benhür Altınok ve yaklaşık 30 senedir Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük boy posterlerini renklendirerek katkıda bulunan ressam Mehmet Tığlı’nın tablolarından oluşan toplam 32 özel eser, Kosifler Oto Bağdat Caddesi’nde sergilendi.

 

 

 

Serginin kurumsal katılımcıları Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu ve The Brain Group Göz Göze Sergisi’nin kurumsal destekçileri de dikkat çekiyor. Türkiye’nin derinlerindeki kültür ve tarih zenginliğini tanıtmak, Türkiye için canlarını feda eden şehitleri hatırlatmak, yaşanan olayları ve sahip olunan değerleri unutturmamak adına gönüllü bir grup dalgıç tarafından 2014 yılında kurulan Derinlere Saygı Dalışı Topluğu’nun 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasımlarda, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için gerçekleştirdikleri sualtı etkinliklerine ait fotoğraf seçkisi de Göz Göze sergisinde özel bir bölümde yer alıyor. İş insanı Emir Kosif tarafından Ağustos 2020’de kurulan The Brain Group Danışmanlık Şirketi de serginin tanıtımı, sosyal mecra planlaması ve iletişim konsepti konularında destek verdi. Kosifler Oto Kullanılmış Oto Pazarlama Direktörlüğü görevini de sürdüren Emir Kosif; ‘’Sanat harikası olan otomobillerimizin yanında ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerine de yer vermekten, sanat severleri ağırlamaktan ve sanata koşulsuz destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki aylarda ve gelecek yıllarda da farklı sanat etkinliklerimizi tüm Showroomlarımızda sürdürmeye devam edeceğiz.’’ dedi. Ned Pamphilon’un ünlü tablosu Atatürk’ün Gözleri eseri de bu sergide… İngiliz Ressam Ned Pamphilon’un resmettiği ve replikası 2015 Nisan ayında Anıtkabir’de sergilenen; 3 metreye 1 metre ebatlarındaki orijinal akrilik eser de sergide yerini alarak, serginin ismini belirliyor.  İngiliz ressam pandemi dolayısıyla bulunduğu İngiltere’de Sakarya Meydan Muharebesi, Başkomutanlık Meydan Muharebesi konularında araştırma çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve sanat platformu İstanbul1881 İngiliz ressam Ned Pamphilon’u Atatürk’ün global vizyonuna sanatla sağladığı katkı nedeniyle “Onur Sanatçısı” olarak ilan ediyor… Serginin küratörlüğünü üstlenen İstanbul1881’in genel müdürü Alp Armutlu yaptığı açıklamada; “Ned Pamphilon özellikle 2015 yılı sonrasında düzenlememize imkan sağladığı Atatürk sergileri, okuduğu ve incelediği Nutuk, ziyaret ettiği Türk Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği yerler hakkında yaptığı araştırmalar ve ortaya koyduğu eserlerle kendisinin varlığından onur duyduğumuz bir sanatçı olarak çalışmalarını sürdürüyor. 29 Ekim 2020 tarihi sonrasında platform olarak yazılı ve sözlü her ortamda kendisini “Onur Sanatçımız” olarak anmaya karar vermiş bulunuyoruz. Kendisine, ailesine ve onu seven tüm sanatseverlere teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.