DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,1806 -0.03%
ALTIN 2.241,66-0,07
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • DSÖ Başkanı’ndan canlı yayında son dakika açıklaması: Bu büyük bir hata olur

DSÖ Başkanı’ndan canlı yayında son dakika açıklaması: Bu büyük bir hata olur

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyada hızla yayılan ve büyük tedirginliğe yol açan coronavirüs (Covid-19) ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

 

 

‘SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN’

Ghebreyesus, “Her ülke ilk corona virüs vakalarına hazırlanmalı. Hiçbir ülke topraklarında virüs olmayacağı kanaatine kapılmasın. Bu büyük bir hata olur. Ancak ne umutsuz ne de çaresiz değiliz. İlk vakalar için hazır mıyız? İlk vaka geldiğinde ne yapacağız? İzolasyon merkezimiz, yeterli ekipmanımız var mı? Ülkeler şu an bu soruları kendine sormak zorundadır.” dedi.

 

“İRAN VE İTALYA’DAKİ VAKALAR BU VİRÜSÜN…”

DSÖ Başkanı Ghebreyesus ayrıca, “DSÖ virüse karşı ulusal planlamasını yapmak isteyen tüm ülkelerin yanındadır. Endişe ve panik bize yardımcı olmayacak. İran ve İtalya’daki vakalar bu virüsün nelere kadir olduğunu bize göstermiş oldu.” mesajını verdi.

Ayrıca Ghebreyesus, “Corona virüsle ilgili epidemi ilan etme konusunda “karar aşamasında” olduğumuz bir noktaya geldik.” açıklamasında bulundu.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.