DOLAR 32,5744 0.1%
EURO 34,9000 0.17%
ALTIN 2.426,990,17
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolum Makinası Nedir?

Dolum Makinası Nedir?

Gelişen teknoloji ilerleyen zaman içerisinde insan gücünün azaltılmasıyla aynı işi yapabilen  makinalar hayatımıza girdi.

ABONE OL
Ocak 2, 2023 14:11
Dolum Makinası Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen teknoloji ilerleyen zaman içerisinde insan gücünün azaltılmasıyla aynı işi yapabilen  makinalar hayatımıza girdi. İşveren artık daha donanımlı makineler ile çalışma hayatında yer almak istiyor. Böylece zamanı daha etkin ve verimli kullanabiliyor.

Sektör ne olursa olsun çıkarılan ürün toz, parçalı ya da sıvı olsun ürünün paketine ulaşmasını sağlayan sisteme ihtiyacı vardır. Bu işlemi yapan elektronik araçlara dolum makinası adı verilir.

Ürün çikolata, sıvı yağ, deterjan, parçalı ürünler olabilirken paketin içerisinde yer alabilmesi için bu tip makineler ile çalışılması kaçınılmazdır. Dolum makinesi özelliklerine göre  farklıdır. Detaylara göre incelememiz gerekiyorsa maddeleştirebiliriz.

Dolum makinelerin ortak başlıkta toplanan özellikleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Ürün çeşitlerine göre makine farklıdır.
  • Sıvı parçalı ve akışkan ürünler olabilir.
  • Çeşitli kıvamdaki ürünlerin kendilerine ait ambalajlara iletilmesini sağlar.
  • Gıda, kozmetik, kimya, ilaç gibi birçok sektörde dolum makinaları kullanılır.
  • Elektronik esaslı çalışırlar.
  • Kapasiteleri miktarları değişebilir.
  • Dolum esnasında özelliğe sahip ürünler için sabit bir çalışma sağlanmaktadır.
  • Endüstriyel ortamın daha hızlı rahat bir şekilde üretim yapmasını sağlar.
  • Ürünlerin el değmeden son haline gelmesini sağlarlar.
  • Teknolojik esaslı makinalarda uzman kişiler görev yapar.

Bir çikolata fabrikası ya da yağ fabrikası örneği alalım. Tanklarda üretime hazır hale gelmiş ürünler kavanoz, teneke ya da şişe olarak dolumun tercihine göre sunum yapılır. Malzeme ne olursa olsun bir çikolatanın ambalajına ulaşmasını sağlayan ara işlem aslında sistemin bel kemiğini oluşturur. İşin akışını sağlayan dolum makinalarına ihtiyaçları vardır.

Dolum Makineleri Ölçüleri

Dolum miktarları ölçülüdür. İster bir litre, beş litre ya da küçük gramajlı ürünler tercih edilebilir. Fabrikanın çıkardığı maliyete göre ürün ambalajlanır. İsraf olmaz ayrıca ürünün el değmeden ambalajına geçmesiyle hijyenik sağlık kurallarına uyumlu bir üretim gerçekleştirilir.

Küçük çaplı ürünlerin üretiminde dolum makinaların desteğinden bahsettik. Üretim bakımından tonajlı ürünlerde örneğin şeker  gübre ya da bir çimento fabrikası için üretim sonucu düşünelim. Miktar yüksek olacaktır kutu, çuval tercih edilebilir. Ürün elektronik ortamda ayarları 10kg veya 50 kg’lık depolama şekliyle çuvallanabilir. Dolum makinaları istenen ölçülerde önce hızlı sonra yavaş bir tempoda ürünün ambalajına dolmasını sağlar

Ürün sıvı olması durumunda yani bir boya fabrikası düşündüğümüz de ürünün özelliğiyle doğru orantılı ambalaj tercih edilir. Ürünün saklanma koşulu da oldukça önemlidir. Belli bir kapasite ve basınç oranlarında çalışmaktadır. Üretim yerine teknolojiyle uyumlu sektörünüze uygun ihtiyaçlarınıza karşılık verebileceğiniz dolum makinesi ihtiyacınız karşılayabileceğiniz noktalar önemlidir.

Konusunda uzman üretim yöntemlerini belirlemiş bir sektörden faydalanmak tüm işverenlerin hakkıdır. Unutmayalım verimli çalışma uygun donanım ve yeterli iş gücü ile gerçekleşmektedir.  İşyerinizin ihtiyacı olan standartlarınıza uygun bir hizmet almak istiyorsanız aşağı linkten  desteği alabilirsiniz ki  https://www.dolummakinasi.com.tr/   Site her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlanmıştır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.