DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1286 -0.17%
ALTIN 2.235,97-0,32
BITCOIN 2052588-6,43%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DKM İnşaat ve Danışmanlık Ofisi’nde Akife’nin İmza Günü

DKM İnşaat ve Danışmanlık Ofisi’nde Akife’nin İmza Günü

ABONE OL
Ocak 31, 2023 12:28
DKM İnşaat ve Danışmanlık Ofisi’nde Akife’nin İmza Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İTÜ Makina Fakültesi Öğretim Üyesi (E) ve eski dekanı Prof. Dr. A. Nilüfer Eğrican’ın otobiyografik kitabı “Akife / Dünya Çapında Bir Başarı Öyküsü” için DKM İnşaat ve Danışmanlık‘ın ofisinde bir imza günü düzenlendi. Türkiye’de makina mühendisliği eğitiminin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Eğrican’ın, yüzlerce başarı sığdırdığı ömrünü anlatan, kadim bilgilerle bezeli kitabı Akife için kitabın kapağında şu ifadeler yer alıyor:

‘Bazı kişiler için ‘‘ismi ile müsemma’’ yani ‘‘adının anlamını kişiliğinde yaşatan, yansıtan’’ denir. Türk mühendislik tarihinin ‘‘ismi ile müsemma’’ kişiliklerinden biridir Prof. Dr. Akife Nilüfer (Atuk) Eğrican. Akife; azimli, inandığı şeylere ibadet kadar bağlı, kararlı demek… Kişiliğinin, yaşamına yön veren seçimlerinin, başarılarının, kısaca hayatının en güzel özeti işte o tek kelime: Akife.’

DKM yetkilileri ise düzenledikleri imza günü ile ilgili şunları söylüyor: “Bugün bulunduğumuz noktaya varışımızın ilk adımlarını, ilk Ar-Ge projemizi ve nicelerini Nilüfer Hoca liderliğinde yürüttük. İdeallerimize olan inancı, eğitime, gelecek nesillere miras kalacak çalışmalara ve bilime olan tutkusu ile bizlerin de yoluna ışık tuttu. Bu dolu dolu hayatı anlatan otobiyografi kitabını, DKM Ailesinin her bir üyesi ve konuklarımız için özenle imzaladı. Etkinlikte bulunan herkese, tıpkı yaşamı boyunca yaptığı gibi, konuşması ile ilham kaynağı oldu. Canlı müzik eşliğinde sohbet ettiğimiz, konuklarımız, ekip arkadaşlarımız ve bizler için unutulmaz bir gün oldu.   2014 yılından bu yana birlikte olduğumuz her an, belleğindeki her bilgiyi bize tüm inancı ile aktaran Prof. Dr. Akife Nilüfer Eğrican Hocamıza teşekkür ederiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.