DOLAR 32,3441 0.24%
EURO 35,0545 -0.23%
ALTIN 2.281,550,19
BITCOIN 22854361,52%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Diyarbakır annesinden Erdoğan’a: Senin sayende bu gücü buluyoruz

Diyarbakır annesinden Erdoğan’a: Senin sayende bu gücü buluyoruz

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2,5 yıl sonra Diyarbakır’a gitti. Erdoğan, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan annelere ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünkü Diyarbakır Annelerini ziyaretinde, kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Türkan Mutlu ile gerçekleştirdiği sohbetin görüntülerini, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştı. Diyarbakır Anneleri’nden Türkan Mutlu, Cumhurbaşkanına hitaben, “Biz bugün senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 sene önce görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi ağlamazdı Türkiye’de.” ifadelerini kullandı. Evlat nöbetindeki annelerden Erdoğan’a: Senin sayende bu gücü buluyoruz Anne Türkan Mutlu, şunları kaydetti: “Ben kızımın, Ceylanımın acısını 8 senedir çekiyorum. Bir HDP milletvekili diyor ki ‘Diyarbakir annelerinki timsah gözyaşı!’ Allah aşkına; burada hangi anne çocuğuyla timsah gözyaşı döküyor! Sen 8 senedir benim evladımı elimden almışsın! Ölü mü, diri mi, nerede yaşıyor, var mı, yok mu; bana söylemiyorsun! Bir anne olarak evladımı bir dakikalık görmeye benim hakkım yok! Ama ben bugün evladımı senin kapında istiyorum ve haksızım öyle mi?
Sayın Cumhurbaşkanım, ben sana bir şey söyleyeyim. Diyarbakır’de 2 senedir eylem yapıyoruz ama ben 7 senedir Diyarbakır’e geliyorum. Şu an da sağlığımı kaybettim. Ayakta duramıyorum. En fazla 10 dakika ayakta durabiliyorum. Burada bütün herkes şahit. Ben kızım için 8 senedir PKK ve HDP ile mücadele ediyorum. Ben tek başıma dağa kadar gittim. Benim çocuğumu bir dakika görmek için bile bana annelik hakkımı tanımadılar. Benim Ceylanım ceylan gibiydi. Onu ve bütün annelerin evlatlarını o zalimlerin elinden kurtar; çocuklarımız onlara adam olmasın.” Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, paylaşımında, “Cumhurbaşkanımız, çocuklarını yeniden görmek için 689 gündür protesto düzenleyen Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Manşetlerin ardında gerçek insanlar ve gerçek acılar var. Terör örgütü PKK hakkında görüş beyan eden herkesin bu yürekli kadınlarla tanışması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.