DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 2260128-0,77%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Diyarbakır annesi Güzide Demir: Gelin çocuklarımızı birlikte isteyelim

Diyarbakır annesi Güzide Demir: Gelin çocuklarımızı birlikte isteyelim

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Diyarbakır’da evlatları PKK tarafından kaçırılan 226 ailenin HDP İl Başkanlığı önünde başlattıkları eylem 646’ncı gününe girdi. Nöbet çadırını terk etmeyen aileler, evlatlarını HDP’den geri istedi. 6 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından dağa kaçırılan oğlu Aziz için nöbete devam eden anne Güzide Demir şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 yıldır burada eylemimizi sürdürüyoruz. Kimseden cevap alamadık şimdiye kadar. 6 yıldır oğlumu görmedim, sesini duymadım. Oğlum Aziz, neredeysen gel, seni çok özledim. Orası senin yerin değil gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Kardeşlerin, yeğenlerin, hepsi seni çok özledi; kucak açıyoruz sana, neredeysen eve gel.
Orada kardeş, kardeşi öldürüyor oğlum, orası senin yerin değil. Arkadaşlarınla toplanın, gelip güvenlik güçlerimize teslim olun. Anneler, babalar, siz de gelin; çocuklarımızı isteyelim bu HDP ve PKK’dan. Gelin, bize katılın, çocuklarımız dağda kalmasın.”
2 yıl önce 21 Ağustos’ta kaybolan oğlu Mehmet Akar için HDP binası önünde eyleme başlayan Hacire Akar’ın eyleminin 3’üncü gününde oğluna kavuşması diğer ailelere umut olmuş, Akar’ın çağrısı ile çocukları kaybolan aileler 3 Eylül 2019’da eyleme başlamıştı. Akar ile 24 aile daha çocuklarına kavuşmuştu. Diyarbakır annesi Güzide Demir: Gelin çocuklarımızı birlikte isteyelim

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.