DOLAR 32,6014 0.34%
EURO 34,8181 0.17%
ALTIN 2.511,191,08
BITCOIN 20928411,94%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Diyarbakır annesi Fatma Akkuş: Çocuklarımızı Amerika’ya satıyorlar

Diyarbakır annesi Fatma Akkuş: Çocuklarımızı Amerika’ya satıyorlar

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önünde başlattıkları eylem Ramazan ayında da devam ediyor. 3 Eylül 2019 tarihinde başlatılan evlat nöbetinde çadırı terk etmeyen aileler, bekleyişlerini sürdürüyor. 6 yıl önce kızı Songül daha 14 yaşındayken dağa kaçırılan anne Fatma Akkuş, kızına kavuşana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Anne Akkuş, kızının fotoğrafına sarılıp bekleyişini sürdürürken şu sözleri kaydetti: “HDP 2015’te kızımı kandırarak götürdü, Allah onları kahretsin hakkımızı onlara bırakmasın. Ne hakları var bizlere bu zulmü yaşatıyorlar. 6 yıldır kızımın sesini duymamışım. Yüzünü görmemişim, amaçları nedir. 6 yıldır 6 saniye bir sesini duyurmadılar. Bizi görüştürün sağ olup yaşadıklarını bilelim.”
“Bu Kürt meselesi değil, insan ticareti ile Amerika’ya satıyorsunuz, bizim çocuklarımızı götürüp veriyorsunuz, ne biçim Kürt partisi ve temsilcisisiniz.” “Bizden ne istiyorsunuz, biz buradan kalkmayacağız. Kalkmadıkça dağa eleman kazandırtmıyoruz. Çocuklarımızı almadan kalkmayacağız.” “Kızım herkese orada söyle anneler ağlamasın, babalar ağlamasın ve sesinizi duyurun. Sizi Türkiye’ye ulaştıracak birini bulun bize ulaşın, yeter evinize dönün.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.