DOLAR 32,5909 0.35%
EURO 34,8667 0.36%
ALTIN 2.504,660,82
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Dışişleri’nden Irak’a seyahat uyarısı: Kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçının

Dışişleri’nden Irak’a seyahat uyarısı: Kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçının

ABONE OL
Ekim 3, 2019 05:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Irak’ta 1 Ekim’den bu yana devam eden gösteriler nedeniyle, “Vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir” uyarısında bulundu.

Irak’ın Bağdat ve özellikle güneydeki kentlerinde “yaşam koşullarının iyileştirilmesi” talebiyle iki gündür devam eden gösteriler sebebiyle 8 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı, Irak’la ilgili seyahat uyarısında, Türk vatandaşlarından gösterilerin sürdüğü bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarını istedi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak’ta meydana gelen gösteriler nedeniyle başkent Bağdat dahil ülkenin muhtelif vilayetlerine Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Açıklamada, “Başkent Bağdat dahil olmak üzere Irak’ın muhtelif vilayetlerinde 1 Ekim 2019 tarihinden bu yana devam eden gösteriler nedeniyle vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları, halihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise Irak makamlarınca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları tavsiye edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

KONSOLOSLUĞUN NUMARALARI VERİLDİ
Ayrıca bakanlık, durumdan etkilenen ve yardıma ihtiyacı olabilecek Türk vatandaşları ile Irak’taki yakınlarına ulaşamayan vatandaşların Konsolosluk Çağrı Merkezine (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Bağdat Büyükelçiliğine +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve [email protected] e-posta adresinden doğrudan ulaşabileceklerini belirtti.

GÖSTERİLERDE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Irak’ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi sorunlara çözüm getirilmesi talebiyle düzenlenen gösteriler ikinci gününde devam ederken sosyal medyaya ve internete erişim engeli geldi. Ülkedeki protestolarda toplamda 1’i polis 7 kişi hayatını kaybetti.

TÜM BİRİMLER ALARMA GEÇTİ
Irak Savunma Bakanlığı hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.