DOLAR 35,4451 -0.05%
EURO 36,5866 0.05%
ALTIN 3.091,760,59
BITCOIN 35207040,16%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ Görüntülerin Suriye ile İlgisi Olmadığını Belirtti
  • Kolay Haber
  • Gündem
  • ‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ Görüntülerin Suriye ile İlgisi Olmadığını Belirtti

‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ Görüntülerin Suriye ile İlgisi Olmadığını Belirtti

ABONE OL
Aralık 10, 2024 20:19
‘Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ Görüntülerin Suriye ile İlgisi Olmadığını Belirtti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), yayımladığı bir açıklamada, Suriye ile ilişkilendirilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, görüntülerin PKK/PYD propagandası yapan sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldığı ve Türkiye’ye karşı bir tepki olarak sunulduğu vurgulandı.

Görüntülerin Gerçek Yeri ve Tarihi Belirlendi

DMM açıklamasında, söz konusu görüntülerdeki araçların Libya plakalı olduğunun tespit edildiği ve iddiaya konu saldırının aslında Libya’da, Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye karşıtı milisler tarafından geçmiş yıllarda gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığı ifade edildi. Bu durumun Suriye ile herhangi bir ilgisinin olmadığı net bir şekilde belirlendi.

Asılsız İddiaların Tekrar Gündeme Getirildiği Belirtildi

DMM’nin açıklamasında ayrıca, bahse konu görüntülerin geçmiş yıllarda da benzer şekilde asılsız iddialarla paylaşıldığının tespit edildiği ifade edildi. Bu durum, dezenformasyonun nasıl tekrarlanabilir ve yanıltıcı bir şekilde kullanılabileceğini gözler önüne serdi.

Dezenformasyonla mücadele alanında faaliyet gösteren DMM, kamuoyunu bilgilendirme ve yanıltıcı bilgilerin önüne geçme konusunda önemli bir rol üstleniyor. Bu tür durumların açığa çıkarılması, doğru bilginin yayılması ve manipülasyonun engellenmesi adına büyük bir önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ