DOLAR 32,3876 0.19%
EURO 34,9986 -0.23%
ALTIN 2.324,880,25
BITCOIN 2265063-0,69%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları kaldırılmalı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM’de gerçekleşen haftalık grup toplantısına katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalar yapmak üzere parti üyelerinin ve kameraların karşısına geçen Bahçeli, sürpriz bir şekilde üniversite çağrısında bulundu. Türkiye’de artık üniversite sınavına neşter vurulma zamanının geldiğini belirten Bahçeli, sınavların kaldırılması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı; “Biz gençlerimizin bir sınava mahkum olmasına karşıyız ve yeni bir sistemi arzuluyoruz. Pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır. Sınavsız üniversite tezini savunuyor ve Türkiye’nin bu sisteme geçecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Böylece öğrencilerimizi evlatlarımızı yarış atı gibi görmemiş ve müfredat kapsamında başarı ortalaması, olgunlaşma sınavları gibi fırsat eşitliği gözetilerek üniversite geçişi sağlanabilir. Sınavlara neşter vurmanın, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, kültürlü ve inançlı nesillerin yetiştirilmesi Türkiye’nin kalkınma gayesini kamçılayacaktır. Biz gençlerimize baktığımızda Z kuşağı değil akıl, bilim, inanç, fedakarlık ve ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’ sözünün karşılığını görüyoruz. Onları çok seviyoruz. Hangi düşünceyi savunurlarsa savunsunlar hepsini bağrımıza basıyoruz. Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları kaldırılmalı
Katar yalanını mal bulmuş mağribi gibi körükleyen CHP Genel Başkanı, 25 Haziran 2021 günü Twitter mesajı ile gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahını açtı. Vahim olan şudur ki; YKS’ye 1 gün kala yalan haber yaymaya yeltenen Kılıçdaroğlu, yaş tahtaya basmakla kalmadı. Kendini rezil etti. CHP Genel Başkanı, ahlak ve etik taşıyorsa Türk gençliğinden ve YSK’ye giren tüm gençlerimizden derhal özür dilemek zorundadır. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmıştır. Kılıçdaroğlu’na açık bir teklifim var. Kendisini kim tutmuş ya da esir almışsa korkmasın bize gelsin. Gelemiyorsa ulak göndersin. Yardım edelim yeter ki bu girdaptan çıksın. Borcu varsa ödeyelim. Fidye varsa kurtaralım. Kürek mahkumuna dönüşüyor göz göre göre. Cumhur İttifakı’nın siyasi sahillerine yanaşabilir, itirafçı olabilir ve pişmanlıktan yararlanabilirsin.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.