DOLAR 32,5440 0.01%
EURO 34,7428 0.05%
ALTIN 2.431,830,00
BITCOIN 21610282,61%
İstanbul
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEVA Partisi’nden HDP’ye kayyum desteği

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, geçen hafta 2014’te düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ayhan Bilgen için dün tutuklanma kararı çıktı. Tutuklanan HDP’li Ayhan Bilgen için İçişleri Bakanlığı harekete geçti.
İçişleri Bakanlığı’nın tutuklanma kararı sonrası Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen görevden uzaklaştırıldı. Bilgen’in yerine Kars Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı tarafından Kars Belediye Başkanvekili olarak görevlendirildi. DEVA Partisi de CHP’nin ardından, Ayhan Bilgen’in tutuklanmasıyla belediyeye kayyum atanmasını eleştirdi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, kayyum atamaları “demokrasiye darbe” nitelendirilerek şu ifadeler kullanıldı; “Kayyum politikasını reddediyoruz. Belediye Kanunu’nun 45. maddesine KHK ile eklenen bir fıkraya dayandırılan tüm kayyum atamaları, Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. İstisnai bir şekilde, zorunlu ve hukuka uygun sebeplerle belediye başkanlarının işten el çektirilmesi halinde ise, belediye meclisinin kendi içinden seçim yaparak yeni başkanını belirlemesine imkan sağlanmalıdır. Fakat bu hakkın bazı belediye meclislerine tanınıp, bazılarına tanınmaması bir başka çelişkidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.