DOLAR 32,3794 0.16%
EURO 34,9628 -0.34%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Dev zirve öncesi olağanüstü hazırlık! Kremlin’de büyük hareketlilik

Dev zirve öncesi olağanüstü hazırlık! Kremlin’de büyük hareketlilik

ABONE OL
Mart 4, 2020 20:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin Türk ordusuna ve sivillere yönelik saldırıların ardından Türkiye, rejime karşı çok sert cevap vermiş ve “Bahar Kalkanı Operasyonu” başlatmıştı. 

 

 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Rusya’nın Suriye’de rejimi desteklemesinin üzerine Türk-Rus ilişkilerinde yaşanan gerilimin ardından İdlib’deki sorunun çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova’da bulunan Kremlin Sarayı’nda bir araya gelecek. Dünyanın gözü Moskova’daki görüşmeye çevrilmişken kritik görüşme öncesi Rus istihbarat ve Rus polisi başkent Moskova’da yoğun güvenlik önlemleri aldı. Görüşmenin gerçekleşeceği Kremlin çevresinde polis sürekli devriye halindeyken ayrıca, kritik noktalarda dönüşümlü olarak nöbet tutuluyor.

DEMİR PARMAKLIKLARLA ÇEVRİLDİ

Kremlin Sarayı’nın bazı bölgeleri demir parmaklıklarla çevrilerek halkın bu noktalara girişi yasaklandı. Kremlin Sarayı çevresinde bulunan otoyolların hemen hemen tümünde trafik polisleri şüpheli araçları tespit etmeye çalışırken güvenlik önlemlerinin görüşme sonrasına kadar sürdürüleceği belirtildi. 

 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın gerçekleştireceği görüşmeye dair açıklama geldi. Açıklamada iki liderin İdlib özelinde Suriye’deki güncel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart’ta gideceği Rusya Federasyonu’nda, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

İletişim Başkanlığı’ndan yarın gerçekleşecek görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra İdlib özelinde Suriye’deki güncel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.