DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dernekler kanunu bilinmeden dernek kurulmalıdır

ABONE OL
Haziran 2, 2021 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derneklerin kurulması ile ilişkili birçok kanun yönetmelik ve tüzük bulunmaktadır. Özellikle dernekler kanunu bilinmeden dernek kurmaya kalkışmak ilerleyen zamanlarda yapılacak faaliyetlerin sekteye uğramasına yol açabilmektedir. Dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşları demokratikleşme adımları kapsamında toplumun daha ileriye gitmesini ve birbirleri ile yardımlaşmasını sağlamaktadır. Bu anlamda toplumlarda derneklerin fazla olması, sivil toplum kuruluşlarının fazla olması toplumların gelişmişlik düzeylerini yansıtmaktadır. STK Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi İstanbul dernek kurma, dernek yönetme, derneğin yaptığı faaliyetlerle ilgili prodüksiyon hizmeti sunma noktasında sivil toplum kuruluşlarına rehberlik etmektedir. Bu rehberlik neticesinde toplumların kaynaşmasına vesile olan derneklerin daha etkin daha verimli ve daha doğru çalışması sağlanmaktadır.

Dernek kurmak için belirli belgelerin ve bilgilerin edilmiş olması gerekir

Dernek kurmak için hem hukuki hem de genel anlamda belirli bir bilgi birikiminin olması gerekmektedir. Bu bilgi birikimi toplumumuzda  dernek kurmak isteyen herkesçe bilinmemektedir. Dolayısıyla bu noktada karşımıza dernek kurmak için yol gösterici faaliyet Yürüten STK Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi gibi kuruluşlar çıkmaktadır. STK Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi dernek kurmak için yola çıkan bireylere ve gruplara genel kurul, tüzük, yönetmelik, beyanname, yardım toplama ve derneğin yapmış olduğu etkinliklerde prodüksiyon hizmeti sunma noktasında destek olmaktadır. STK Kurumsal Hizmetler Anonim Şirketi sayesinde ülkemizde dernek kurmak son yıllarda oldukça kolaylaşmıştır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.