DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20805394,95%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Der Spiegel açıkladı: Türkiye, bizim 7 yıldır başaramadığımız bir şeyi başardı

Der Spiegel açıkladı: Türkiye, bizim 7 yıldır başaramadığımız bir şeyi başardı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber7 / ÖZEL

 

Almanya’da yayın yapan haftalık Der Spiegel dergisinde, Suriye’nin İdlib kentinde artan gerilime dair bir analiz yayımladı.

Christoph Reuter tarafından kaleme alınan “Erdoğan saldırdı, Putin sessiz kaldı” başlıklı yazıda, “İlk olarak Rus hava kuvvetleri 1 milyon sivili bombaladı. Şimdi Türkiye, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir saldırı düzenliyor. Ve Türkiye, Batı’nın yedi yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor” denildi.

 

“SONUNDA BUNU YAPAN TÜRKİYE OLDU”

Yazıda Avrupa’nın, Birleşmiş Milletler (BM) Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock’un “İdlib kan gölüne dönecek” uyarısına rağmen hiçbir şey yapmadığı hatırlatılarak, “Sonunda bunu yapan Türkiye oldu” denildi.

TÜRKİYE’NİN YERLİ SİLAHLARINA ÖVGÜ

Christoph Reuter, Türkiye’nin milli ve yerli silah hamlesini de kaleme aldı. Reuter, İdlib’de rejime yapılan operasyonların yerli üretim son teknoloji silahlarla yapıldığını belirterek, Esed güçlerine verilen zaiyatı rakamlarla anlattı.

“RUSYA SADECE İZLİYOR”

Analizi kaleme alan Reuter, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Şam yönetiminin en ağır kayıplar verdiği dönemin şu an olduğunu kaydederek, Moskova yönetiminin ise bu durumu dışarıdan izlediği ve müdahale etmediğini belirtti.

BİR ELEŞTİRİ DE OBAMA’YA

Analizin bir bölümünde ise, ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın yıllarca çok tehlikeli ve çok zor olarak reddettiği şeyin birkaç saat içinde elde edildiği aktarılırken, Obama’nın “güçlü Suriye hava savunması” sözünün hiçbir şey yapmamak için bir bahane olduğu dile getirildi.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.