DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Demirtaş’ın kararı! Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert sert eleştiriler

Demirtaş’ın kararı! Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert sert eleştiriler

ABONE OL
Eylül 25, 2019 12:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki tutuklama kararı ile ilgili Erdoğan’ı eleştirerek “Kendisi hakim yerine geçip bunları bırakamayız diyor. Hakime böyle karar ver diyor. Hakimde de vicdan kiraya verildiği için beyefendi istedi hapiste tutalım diyor.” ifadelerini kullandı.

Son birkaç gündür tartışmalara neden olan CHP ve İYİ Partili isimlerin IMF yetkilileriyle gizli görüştüklerine dair haberlere ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“İlk kez de yapılmıyor”

-IMF heyeti ne zaman Türkiye’ye geliyorsa sadece bakan ve bürokratlarla değil sivil toplum örgütleri ve akademik dünya ile görüşüyor. Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor. Hemen hemen her gelişlerinde yapılıyor. Üstü kapalı bir görüşme olarak sunuluyor. Kamuoyuna yansıması IMF ile iktidar arasındaki görüşmelerin üstünün kapatılmasına yönelik.

Davet eden kim? Siz davet ettiniz. STK’larla da görüşüyorlar. Yeni bir olay değil.

“Herkes bu düzenden rahatsız”

-Akşener’in düşüncelerine katılıyoruz. Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması lazım. Türkiye ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Dünyada itibarı sıfırlanan bir Türkiye var. Güçlerin bir kişinin elinde toplanan bir Türkiye var. Bırakın partileri bu ülkede huzur isteyen herkes bu düzenden rahatsız. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi hiçbir yarar getirmedi. Türkiye bunu denedi, yaşadı ve gördü, bundan kurtulması lazım. Bu demek değildir ki eski sisteme dönelim. 

İstanbul seçimleri

-(31 Mart seçimleri soruşturmaları) İstanbul seçimleri YSK tarafından siyasal baskının talepleri neticesinde yenilendi. O dönemde yapılan siyasal iktidar acaba ben İstanbul’u nasıl vermem, ranttan 17 yıldır besleniyorum, nasıl sürdürürüm dedi. Ama İstanbullular buna izin vermedi. Sayın İmamoğlu her kuruşun hesabını veren bir belediye başkanı olacak, biz de takipçisi olacağız.

Gelen soru üzerine Selahattin Demirtaş hakkındaki tutuklama kararına da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Kendisi hakim yerine geçip bunları bırakamayız diyor. Hakime böyle karar ver diyor. Hakimde de vicdan kiraya verildiği için beyefendi istedi hapiste tutalım diyor.

Bunu 82 milyon yaşıyor, görüyor. Dünyaya Türkiye’de adalet var diyoruz. Buna kim inanır? Tahliye edilmesi gerekirken hakimler devreye giriyor ve tutuklu kalıyor. Türkiye’de keyfi bir yönetimin olduğu, adaletin bir kişinin dudakları arasından çıkacak sözlere kaldığını gösteriyor. Sen kimsin? Hakim mi savcı mı? O çok iyi biliyor bunu söylediği zaman hakimlerin gereğini yapacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.