DOLAR 32,3156 0.19%
EURO 35,1501 0.05%
ALTIN 2.282,010,21
BITCOIN 22717500,43%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Davutoğlu: Ne yalanda ne iftirada ne de şiddete tahrikte Bahçeli ile yarışamayız

Davutoğlu: Ne yalanda ne iftirada ne de şiddete tahrikte Bahçeli ile yarışamayız

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Davutoğlu, “Biz ne yalanda ne iftirada ne de şiddete tahrik ve sokak teröründe Bahçeli ile yarışamayız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Biz ne yalanda ne iftirada ne de şiddete tahrik ve sokak teröründe Bahçeli ile yarışamayız. Nasıl şiddetle aranıza mesafe koyun dediysek; lütfen yalan ve iftira ile de aranıza mesafe koyun” dedi.
ANKA’da yer alan habere göre, Davutoğlu, parti genel merkezinde yaptığı haftalık gündem toplantısında, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek “PTT’de yağ satıp enflasyonu düşürecek. Dolar satıp dövizi düşürecek. Faizleri ha bire artıracak ama ha bire faiz düşsün talimatlarıyla faizleri düşürecek. El insaf. Arkadaşlar kendinize gelin. Bu kadar ciddiyetsizlik. Bu kadar çapsızlık emin olun size bile fazla” diye konuştu.

Davutoğlu, toplantıda şunları söyledi:

Tam iki aydır her gün soruyoruz. Aşı nerede, aşı sevkiyat planı nerede? Tutarlı bir cevap yok. Onun yerine Sağlık Bakanı kesintisiz bir şekilde kendisini yalanlayan açıklamalar yapıyor. Sağlık Bakanını zerre ciddiye alsanız şu elimizde on milyonlarca aşı olması gerekiyordu. Daha da önemlisi, Bakanın palavrasını ciddiye alsanız 11 Aralık’tan bu yana nüfusumuzun neredeyse yüzde 90’ına yakınının aşılanmış olması lazımdı. Ne diyordu, ’11 Aralık’ta aşı geliyor, günde de en az 1,5-2 milyon kişiyi aşılayacağız.’ Tabii ki hepsi palavra ve boş laf. Siz bırakın son 50 günde 75-80 milyonu aşılamayı, eldeki aşıyla iki üç milyonu bile bulamadılar.

Biz ne yalanda ne iftirada ne de şiddete tahrik ve sokak teröründe Bahçeli ile yarışamayız. Nasıl şiddetle aranıza mesafe koyun dediysek; lütfen yalan ve iftira ile de aranıza mesafe koyun. Tamam dün kara dediğinize bugün ak, dün lanet ettiğinizi bugün tazim, dün küfrettiğinizi bugün yüceltmede üstünüze yok. Ama yalanla aranıza mesafe koyun.

BAHÇELİ’NİN AMACINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Amacınızı çok iyi biliyoruz Sayın Bahçeli! Amacınız suni bir gündem yaratarak siyasilere ve gazetecilere dönük saldırıları unutturmak! Hiç boşuna çaba sarf etmeyin! Siz bırakın benimle yaptığınız ve her iki taraftan da heyetlerin katıldığı koalisyon görüşmesini de siz ve Erdoğan’dan başka hiç kimsenin katılmadığı görüşmelerde neler konuşuyorsunuz onu söyleyin. Koalisyon iki parti arasında meşru bir ilişkidir. Ama iki kişi arasında ilişkiye dönüştüğünde ne MHP’li ne de AK Partili kardeşlerimin neler olup bittiğini bilmesi ve sonrasında hesap sorması mümkün değildir.

‘BUNLAR LİYAKATSİZLİK VE CİDDİYETSİZLİKLERİYLE DÜNYANIN EN BERBAT CAHİLİYE LOBİSİ HALİNE GELDİLER’

Sabah akşam konu ne olursa olsun soğan lobisi, patates lobisi, faiz lobisi diyerek milletin zekasına hakaret eden bu liyakatsiz iktidar aslında bir lobinin sözcüsü. Bunlar liyakatsizlik ve ciddiyetsizlikleriyle dünyanın en berbat cahiliye lobisi haline geldiler. Daha önce üniversitede tanzim satış, iskelede tanzim satış, meydanda tanzim satışla fiyatları düşüreceğini zanneden bu cahiliye lobisi yeniden zuhur etti. Şimdi de PTT’de sıvı yağ, bakliyat satarak fiyatları düşüreceklermiş. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. PTT’de yağ satıp enflasyonu düşürecek. Dolar satıp dövizi düşürecek. Faizleri ha bire artıracak ama ha bire faiz düşsün talimatlarıyla faizleri düşürecek. El insaf. Arkadaşlar kendinize gelin. Bu kadar ciddiyetsizlik. Bu kadar çapsızlık emin olun size bile fazla.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.