DOLAR 32,5235 0.09%
EURO 34,8504 0.16%
ALTIN 2.476,800,60
BITCOIN 2001104-3,63%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecektir

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Marmara ve Karadeniz’i birbirine bağlayacak Kanal İstanbul Projesinin ilk temeli bugün atıldı. Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada projenin maliyetine yönelik açıklamalarda bulundu. 6 yıl içinde 15 milyar dolarlık maliyet ile tamamlanmasının planlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kaydetti: “Kanal İstanbul’u yaklaşık 15 milyar dolarlık bir maliyet ile 6 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Buradan geçecek gemilerden sağlanacak gelir ve proje kapsamındaki liman başta olmak üzere diğer unsurlardan elde edilecek kazançla Kanal İstanbul, kendi kendini rahatlıkla finanse edecektir. Böylece Türkiye, devletin ve milletin kasasından kesesinden beş kuruş çıkmadan, kendi gelirleri ile finansa edilerek dünya çapında bir esere daha kavuşacaktır.
Projenin bugüne kadar mevcut sürecini nasıl adım adım takip ettiysek, bundan sonra da tamamlanana kadar hassasiyet ile takibini sürdüreceğiz. Türkiye’ye sağlayacağı katkılar, proje maliyeti ile kıyaslanamayacak kadar yüksek olan Kanala İstanbul ülkemizin en önemli değerlerinden biri olarak tarihteki yerini alacaktır. Rabbime bizlere bu günleri gösterdiği için hamd ediyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecektir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.