DOLAR 32,5775 0.07%
EURO 34,8906 0.04%
ALTIN 2.436,900,29
BITCOIN 21691980,11%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona virüsü artık gençlerin de hastalığı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasında 100 binde 605.85 vaka oranıyla ‘yüksek riskli’ iller arasında yer alan Eskişehir’de vaka artışları hastanelere de yansıdı. Günlük 600’ün üzerinde pozitif vakanın tespit edildiği kentte, 6 bin 575 kişi PCR testlerinin pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir belirti göstermediği için evlerinde tedavi görüyor.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle

Corona virüsü tedavisi sağlayan Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ise 30’u entübe, 147’si yoğun bakım olmak üzere 912 kişi tedavi görüyor. Geçen yıl mart ayından bu yana ise corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 870i geçti.

AŞILANAN GRUP DAHA KOLAY ATLATIYOR

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, corona virüsü yoğun bakımlarındaki yaş profilinin aşılamayla değiştiğini söyledi.

– Daha önceki dönemlerde yoğun bakımlarda 65 yaş üstü grubu daha çok görürken, bu dönemde ise 65 yaş üstü grubun daha az oranda yoğun bakımlarda yattığını görüyoruz. Bunun tamamen aşının etkisi ile olduğunu düşünüyoruz. Çünkü aşılanmayan grupta daha çok hasta görüyoruz artık.

YOĞUN BAKIMDAKİ YAŞ PROFİLİ AŞIYLA DEĞİŞTİ

– Aşılanan grubun daha kolay atlattığını, evde tedavi edilerek geçtiğini görüyoruz. Zaten aşı ile ilgili olan çalışmalar da bize bunu göstermekteydi. Yoğun bakımdaki bu hasta profilinin değişmesinin de aşıya bağlı olduğunu düşünüyoruz. Şu anda gördüğümüz de 40-60 yaş grubu arasında oldukça fazla hasta yoğun bakımlarımızda. Covid ile en çok ilgilenen hastanelerden birisi olarak vatandaşımıza şunu rahatlıkla ve açık yüreklilikle söylüyorum, bu hastalık yaşlıların hastalığı değil. Bu hastalık artık gençlerin de hastalığı.

– Şu an servislerimizde ve yoğun bakımlarımızda genç yaşta diyebileceğimiz hastalarımız diğer dönemlere göre oldukça fazla sayıda. Dolayısıyla gençlerin bu hastalığın önüne geçmesi için tedbirlere mutlak uyumu gerekir. İnsanların ‘bana bulaşmaz, bana bir şey olmaz. Bu yaşlıların hastalığı’ gibi düşünüyorlarsa hata ediyorlar. (DHA)

İlginizi Çekebilir4 ay içinde 3 kardeş coronadan öldüİlginizi ÇekebilirAşı olan rehavete kapılmasın, ‘süper bulaştırıcı’ olarak virüs taşıyabilir

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.