DOLAR 32,3305 0.24%
EURO 35,0930 -0.13%
ALTIN 2.299,740,99
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Corona Uyarı App’ dün hayata geçirildi!

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Android işletim sistemine sahip telefonlara isteğe bağlı olarak indirilebilecek uygulama ile ilgili olarak kullanıcılar değerlendirmelerde bulundu bulundu.

Uygulamayı değerlendiren ve Köln Üniversitesi’nde Bilişim ve Yazılım Bölümü’nde uzman olarak çalışan Adem Boztaş, uygulamayı indirme mecburiyeti olmadığını ve isteye bağlı olarak indirilebileceğini belirterek şunları söyledi:

* Teknik olarak başımızda bir corona salgını var. Buna karşı bir çözüm üretmemiz lazım.

* Bana göre iki tane çözüm var. Ya herkes evinde oturacak ve dışarıya çıkmayacak korunacak buna karşı ya da böyle teknolojik imkanlara başvurup bir çözüm üretecek.

* Dışarıya çıkıp gezmek istiyorsak, düğünlere gitmek istiyorsak, parka gitmek istiyorsak belli bir çözüm kullanmamız lazım.

“ALMAN HÜKÜMETİ BENİM HER DAKİKA NEREYE GİTTİĞİMİ TAKİP EDEMİYOR”

* Bu aplikasyonu yurt dışındaki aplikasyonlarla kıyaslarsak mesela Çin’de ve Rusya’da da buna benzer aplikasyonlar var. Onlardaki veriler uzaktaki bir sunucuya yükleniyor ve orada kalıyor.

* Benim anladığım kadarıyla Almanya’daki aplikasyonda veriler sadece telefonlar arasında paylaşılıyor merkezi bir yerde toplanmıyor. Bu çok büyük bir avantaj. Çünkü Alman hükümeti ya da başka kişiler benim nereye gittiğimi tam olarak bilmiyor.

* Siz benim 3- 4 metre yakınımdaysanız sizin telefonunuz benim nereye gittiğimi biliyor. Sadece bu bilgiler telefonda kalıyor. Sadece benim o anda hangi identifikasyon numaraya sahip olduğum paylaşılıyor.

* Onun için Alman hükümeti benim her dakika nereye gittiğimi takip edemiyor. Sadece telefonlar kendi aralarında biliyor. O çok büyük bir avantaj. Ben şahsen indirmedim ama indirmeyi düşünmüştüm biraz daha hakkında araştırarak bu konuyu değerlendireceğim.

“UYGULAMA YENİ OLUNCA İNSAN BİR TEDİRGİN OLUYOR”

Emel Tekeli isimli kişi ise uygulama ile ilgili olarak, “Uygulama yeni olunca insan bir tedirgin oluyor. Şimdi bu App’i indirdiğim zaman bu virüsten dolayı da ‘bir takip edilme, yok çip takma’ gibi şeyler kulaklarımıza geliyor. Benim geldi daha doğrusu. Böyle bir App’te takip edilme duygusu olur mu olmaz mı onu bilemeyeceğim mutlaka iyi yönleri de vardır. Yaşayıp göreceğiz eğer ki iyiyse ben de kullanabilirim. Ama hemen bu hafta içinde indirebileceğimi zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

“CORONA UYARI UYGULAMASINI MANTIKLI BULUYORUM”

İranlı Rüya ise “Ben de duydum. Bakalım, inşallah güzel olur. Olursa çok yararı dokunur bizim için de. Bence herkes kullanırsa daha çok bilgi alınır. İyi bir şey yani” dedi.

Öte yandan Backer isimli Alman vatandaşı da “Corona Uyarı uygulamasını mantıklı buluyorum ve yardımcı olacağını düşünüyorum bu yüzden de uygulamayı telefonuma yükleyeceğim” şeklinde konuştu.

“TEREDDÜT ETMEDEN BU UYGULAMAYI İNDİRECEĞİM”

İbrahim Polat isimli kişi ise şöyle konuştu:

* Bütün insanlar açısından, kendimiz açısından, kendimizle birlikte bütün insanları düşünmek zorundayız. Bu uygulama bize faydalı olan bir şeyse hepimizin onay vermesi lazım.

* Hepimizin kullanması lazım. Kafamızda şöyle bir soru işareti olabilir ‘acaba bizi sosyal medya üzerinden, bilgilerimizi mi alıyorlar ya da bizi takip ederler mi?’ gibi.

* Ama bu uygulama güzel bir şey ve biz bu uygulamayı yapmak zorundayız. Hepimizin bu salgından kurtulmasını istiyoruz. Çocuklarımızın rahat bir şekilde dışarıya çıkmasını okula gitmesini istiyoruz. Hiç düşünmeden, tereddüt etmeden bu uygulamayı indireceğim ben.

Berber olan Ali Yıldırım isimli kişi ise “Bence iyi bir şey. Şu an bile berberlik yaparken maskeyle çalışıyorum. O kadar zor oluyor ki benim için bu corona bitsin de nasıl biterse bitsin” dedi.

“TELEFONUMA MUHAKKAK İNDİRECEĞİM”

Şoför olan İranlı Calili ise “Ben iyi bir iş olduğunu düşünüyorum. Telefonuma muhakkak indireceğim. Beğendiğim yönü bu uygulamayı indirmiş olan kişilerin yanında corona virüslü insanlar varsa, mesela benim yakınımda bulundukları vakit bana uyarı gelecek ve ben mesafeli durup tedbirimi alacağım. Bu da beni koruyacak bu yüzden beğeniyorum” şeklinde konuştu. (DHA)

İLGİLİ HABERMerkel’den Türkiye’ye corona virüsü şoku: Resmen ilan etti

İLGİLİ HABER Rusya’da corona virüsünde bir ilk: 30 Nisan’dan beri ilk kez…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.