DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0379 -0.17%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2262862-0,61%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuk vakalarda İngiliz varyantı artışı tedirgin ediyor

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dönemi toplumda vaka sayısı erişkinlerle beraber çocuklarda da artış gösteriyor. Corona virüsün daha hızlı yayılımına ve bulaşına neden olan İngiliz varyantı, Adana’da erişkinlerdeki gibi çocuklarda da görülürken, bu durum uzmanları tedirgin ediyor.

Çocuklarda bulaşın önlenmesi, hızlı şekilde tedaviye başlamaları ve iyi izlenmeleri açısından evde aile fertlerinden birinin corona virüsü geçirmesi durumunda daha sonra çocukta görülen herhangi bir belirti halinde doktora başvurulması gerektiği belirtiliyor.

Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Alabaz

BU BAYRAM KİMSENİN ELİNİ ÖPMEYİN

Çocuklarda bulaşın okuldan çok ev içinde gerçekleştiğine dikkati çeken Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Alabaz, corona virüsü geçiren çocuklarda daha sonra oluşabilecek post sendromlara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Prof. Alabaz, yaklaşan Ramazan Bayramı ile ilgili de ailelere uyarılarda bulanarak el öpme geleneğinin gelecek seneye bırakılmasını istedi:

– Aile içindeki bulaşlarla beraber çocuklarda da İngiliz mutantını daha fazla görmeye başladık. Şu an için erişkindeki gibi çocuk vakalarda da İngiliz varyantı artış durumundadır. Bu durumun çocuklarda, erişkinlerden daha farklı tablo yarattığı gibi bir izlenime kapılmayalım ama daha kolay bulaşabildiği ve daha çok yayılabildiği için bizi tedirgin eden bir varyanttır. Bunların çoğunu evde izlemeye çalışıyoruz ama daha sonraki dönemlerdeki etkilenimlerini herhalde zamanla göreceğiz. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.