DOLAR 32,3716 0.12%
EURO 35,1037 -0.12%
ALTIN 2.320,210,06
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çirkin saldırı sonrası ailesi mektup gönderdi!

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Akdoğan Belediyesi Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nun bahçesinde bulunan Türk bayrağını ve okuldaki panodan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ait fotoğrafı çalan 16 yaşındaki Savvas Koulendoru’nun ailesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mektup göndererek özür diledi.

Türkiye ve KKTC’de büyük tepki çeken olayla ilgili Rum aile, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği mektupta olaydan duydukları pişmanlığı ifade ederek özür diledi.

Rum aile, bu olayın Akdoğan’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle Akdoğan kökenli Kıbrıslı Rumlar arasındaki işbirliğini ve iletişimi bozması için bir bahaneyi teşkil etmemesi temennisinde bulundu.

Koulendoru da mektupta, olaydan dolayı pişman olduğunu belirtti.

Bayrak iade edilecek

Rum medyası da, çalınan bayrağın kısa süre içerisinde Türk tarafına iade edileceğini yazdı.

Ada’da bir haftadır gündem olan olayla ilgili olarak, KKTC yönetimi Savvas Koulendoru hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

Rum yönetimi de bayrak çalma olayını eleştirdi

Kıbrıs Türk tarafının, “İvedi olarak Savvas Koulendoru’yu bize iade edin” çağrısı üzerine Rum yönetimi, bayrak çalmanın doğru olmadığını ancak konunun siyasileştirilmemesi gerektiği çağrısı yapmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.