DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7986 0.17%
ALTIN 2.494,140,40
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Faik Öztrak’tan hükümete Mısır çağrısı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Öztrak’a, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilimi ve Oruç Reis’in bölgede sismik tarama faaliyetleri gerçekleştirmesini nasıl değerlendirdiği soruldu. CHP’li Faik Öztrak’tan hükümete Mısır çağrısı
Öztrak, Akdeniz’deki gerilimin çözümünün, Mısır ile Türkiye’nin arasının düzeltilmesinden geçtiğini vurgulayarak “Şunun altını çizerek söyleyeyim; Türkiye’nin kendi kıta sahanlığında uluslararası hukuktan kaynaklanan her türlü tasarruf yetkisi vardır. Ve bunlardan hiçbir şekilde geri adım atamaz. Atmamalıdır. Dolayısıyla Oruç Reis’in oraya gitmesi doğrudur. Ama bu meselelerin daha da hızlı çözülmesi isteniyorsa, Mısır ile aramızı süratle düzeltmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.