DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20654821,08%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Abant kampında konuşuyor! Canlı yayın

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Abant kampında konuşuyor! Canlı yayın

ABONE OL
Ekim 6, 2019 10:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Kampı’nın kapanışında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Kampı’nın kapanışında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“8 milyon işsizin olduğu Türkiye’de sorunları konuşmayacağız da ne yapacağız? Devletin temel amaç ve görevi cumhuriyet ve demokrasiyi korumak. Demokrasiyi koruyor muyuz? Tam tersi yeni barajlar geldi. Biz engelleri kaldırmaya kararlıyız. İktidardaki parti devleti güçlendirirken kişilerin ve toplumun refah ve huzurunu sağlamaya çalışmalıdır. Kimde huzur var, refah nerede?

17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir siyasi parti var. İstediği kanunu çıkarıyor, istediği kişiyi görevden alıp yeni birini atıyor. 17 yılda bir refah toplumu haline gelemedik. Neden bir ekonomik kriz yaşıyoruz, neden üniversite mezunları işsiz. Neden çiftçiler doğru dürüst geçinemiyor? Bunu herkesin sorması lazım. Siz devleti liyakata göre değil sadakata göre yönetirseniz farklı bir durum ortaya çıkar. Türkiye’de demokratik bir devlet yok, parti devleti var. Her şeyi bir kişi belirliyor. 

Merkez Bankası görevden alınacaksa tek bir kişinin kararıyla alınıyor. O kurumların başına bir kişiyi getirip istediği sonuçları açıklamasını istiyorsunuz. Tıpkı enflasyonun yüzde 9 ilan edilmesi gibi. Vatandaş alışveriş yapıyor, nasıl olur da yüzde 9 olur diyor. Bütün bunlar olurken asgari ücret 2 bin 20 lira. Açlık sınırı 2 bin 59 lira.  Asgari ücretliler açlık sınırının altında ücret alıyor. Bu parti devleti bir hanedan devletine dönüştü. Saraya bakın damatlar, gelinden orada. Hepsinin cebi para dolu ama Türk Lirası değil dolar dolu. Aralarında rant kavgası var. Damada her yetki verildi. Hangi demokrasi ülkesinde hazine damada teslim edilir?

Damat güven vermiyor. Her hafta ekonomik program açıkladı. Hiçbir rakam tutmuyor. Olsun başkasını açıklarım diyor. Büyüme oranı yüzde 2.3 olacaktı, son programda binde 5 büyüyeceğiz diyorlar. İşsizlik oranı yüzde 12 idi, şimdi yüzde 25. Kişi başına milli gelir 10 bin doların üzerinde olacaktı, 9 bin 93 dolara düştü. Bütçe açığı 98 milyar olacaktı, 138 milyar olacak. Damada güvenin diyorlar, nesine güveneceğiz. Verdiği bir rakam tutmadı.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.