DOLAR 32,5235 0.23%
EURO 34,7607 0.07%
ALTIN 2.495,391,36
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Cerrahpaşa’da Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitime 20 gün ara

Cerrahpaşa’da Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitime 20 gün ara

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, 26 Eylül’de meydana gelen depremde hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim-öğretim hizmetlerine 20 gün ara verildiğini duyurdu.

Rektörlüğün duyurusunda, “26 Eylül’de meydana gelen depremde binaları hasar gören üniversitemiz Veteriner Fakültesi (Avcılar) ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde (Bakırköy) eğitim-öğretim hizmetlerine 2-22 Ekim tarihleri arasında ara verilmiştir. 22 Ekim’den sonraki süreç hakkında Rektörlüğümüzce ayrıca duyuru yapılacaktır.” bilgisine yer verildi.

Bu arada depremde hasar gören mühendislik fakültesinin ana binasındaki derslerin de kampüsteki yeni binalara alındığı öğrenildi.

Endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Pınar Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin öğrenim gördüğü mühendislik ana binasında çok fazla hasar meydana geldiğini belirterek, “Mühendislikte dersler yeni binaya taşınacak şekilde devam ediyor.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi de dün tahliye edilmişti

İstanbul Valiliği, geçtiğimiz salı günü İÜ Diş Hekimliği Fakültesindeki 7 binanın, deprem ön hasar tespiti sonucunda, tahliyesine karar verilmişti. Öğrenciler, eşyalarını alarak binaları tahliye etmişti. 

Rektör Nuri Aydın açıklama yaptı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, depremde hasar gören üniversite binaları ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın açıklamasında, “Cerrahpaşa Yerleşkemizde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Biriminin X (Çocuk Acil ve Çocuk Klinikleri) sağlık hizmetleri yeni binaya taşınıncaya kadar durdurulmuş olup mevcut hastaların diğer birimlere/hastanelere nakline karar verilmiştir. Bakırköy Yerleşkemizde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verilmesine ve bu süre zarfında Bakırköy Yerleşkesindeki Fakülte binasının tahliye edilerek yeni binaları inşa edilinceye kadar Büyükçekmece Yerleşkesine taşınmasına karar verilmiştir. Avcılar Yerleşkemizde Veteriner Fakültesine bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulmasına karar verilmiştir.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.