DOLAR 32,3809 0.18%
EURO 35,0551 -0.06%
ALTIN 2.324,580,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Caddebostan sahilinde müsilaj temizliği

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Marmara Deniz’ini kaplayan ‘deniz salyası’ ile mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, müsilaj temziliği yapıyor. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, devam eden temizlik çalışmaları görüntülere yansıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kocaeli’de ODTÜ araştırma gemisi Bilim-2’deki deniz salyasıyla mücadele çalışmalarını incelediği sırada, Marmara Denizi’nin birçok noktasında da çalışmalar başlatıldı. Caddebostan sahiline gelen ekipler, akışkan deniz salyasının bir noktada birikmesi için denize bariyer çekti. Caddebostan sahilinde müsilaj temizliği
Ekipler, su üstünde kütle halinde oluşan müsilajları depolama tanklarına doldurdu. Tanklara doldurulan deniz salyalarının daha sonra bertaraf edileceği öğrenildi.
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Tamer Çobanoğlu, yapılan temizlikle ilgili “Bugün itibarıyla Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj problemine yönelik temizlik çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmaları yaygınlaştırarak sürdüreceğiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.