DOLAR 32,5655 0.06%
EURO 35,0336 0.53%
ALTIN 2.438,790,66
BITCOIN 2084839-3,86%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa Diş Poliklinikler Tarafından Sunulan Hizmetler

Bursa Diş Poliklinikler Tarafından Sunulan Hizmetler

Sindirim sisteminin giriş kapısı niteliğinde olan ağız ve diş organları, normal olarak birçok hastalığında da başlangıç konumudur.

ABONE OL
Aralık 14, 2022 14:06
Bursa Diş Poliklinikler Tarafından Sunulan Hizmetler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sindirim sisteminin giriş kapısı niteliğinde olan ağız ve diş organları, normal olarak birçok hastalığında da başlangıç konumudur. Sağlık ağız ile başladığından dolayı insanoğlu ağız ve diş sağlığına gereken bakımı özenle yapmalıdır. Ağız ve diş sağlığı bozulduğu an sadece sindirim sistemini etkilemez.

Sindirim sisteminin yanında diğer vücut fonksiyonlarını yerine getiren sistemleri etkiler. Bu sistemlerin başında da kalp sistem hastalıkları, diyabet, immünsupresif hastalıklar, gebelik durumlarını dahi etkiliyor. Bu tür hastalığa sahip olan hastalar Bursa diş poliklinikler birimlerine belli aralıklarla muayene olmaya gitmelidirler. Ağız ve diş sağlığı için Turkuaz Dent sitesini ziyaret edebilirler.

Bursa Diş Hekimleri Tarafından Vurgulanan Ağız Ve Diş Sağlığı Bozulan Kişilerin Taşıdığı Riskler

Bursa diş hekimi dişeti hastalıkları diş çürükleri bulunan hastalar enfeksiyon açısından her zaman potansiyeli en yüksek hastalardır. Ağız bölgesinde enfeksiyon barındıran bireylerin diğer bireylere nazaran kalp hastalıkları, immünsupresif hastalıkları taşıyorlarsa eğer büyük bir risk grubundadırlar. Kalp hastalığı olan bireylerin bu konuda çok daha dikkat etmesi gerekir ve endokardit riskini en aza indirmek için ağızlarında olmaması ve dişetlerinin sağlıklı olması gerekir.

İmmünsupresif hastalarda ise  kişinin bağışıklık sistemi hedef alındığı için her daim enfeksiyonlara açıklardır.  Bu yüzden immünsupresif hatalar ağız ve diş salığına diğer insanlara oranla 2 kat daha dikkat etmelidirler.

Bursa çocuk diş doktoru vurguladığı bir diğer risk grubu olan kişiler diyabetik olan çocuk ve yetişkinlerde de ne yazık ki en çok karşılaşılan durumlardan biri de diş eti hastalıklarıdır. Diyabeti olan hastalar da mutlaka rutin diş muayenelerini düzenli bir şekilde yaptırmalıdırlar. Bu konular hakkında en iyi tedavi yöntemleri için Turkuaz Dent sayfası ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.