DOLAR 32,6518 0.4%
EURO 34,7294 -0.08%
ALTIN 2.511,011,09
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu listeyi kontrol etmeden   bayram tatiline çıkmayın

Bu listeyi kontrol etmeden bayram tatiline çıkmayın

Şehrin karmaşası, bitmek bilmeyen hayat koşturması ve yoğun iş temposundan sonra, hepimiz keyifli bir tatili hak ettik. Haftalar, hatta aylar öncesinden planlar yapıldı. Peki, tatile giderken valizinize konulması gerekenler listenizi hazırladınız mı? Yoksa, hala böyle bir listeniz yok mu? Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti, gönül rahatlığı ile tatile çıkmak isteyenlerin imdadına yetişip seyahat esnasında yanında götürmesi gerekenler için bir ihtiyaç listesi oluşturdu.

ABONE OL
Temmuz 15, 2022 11:17
Bu listeyi kontrol etmeden   bayram tatiline çıkmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

07.07.2022, İstanbul

 

Seyahat etmenin, yeni yerler, yeni kültürler tanımanın tadına bir kez olsun vardıysanız, tatil dönemlerini iple çekiyorsunuz demektir. Metropol karmaşasından kurtulmak için can atan ruhunuzun, tatile tam olarak hazır olduğuna eminimiz. Peki ya valizleriniz, onlar hazır mı?

 

Turizm sektörünün deneyimli oyuncuların Tatilsepeti, gözle görülür ihtiyaçlardan ufak ayrıntılara kadar, yurt dışı ya da yurt içi seyahatlerde olmazsa olmazları içeren bir liste hazırladı.

 

Siz, yalnızca tatilin keyfini çıkarmaya bakın!

Öncelikle, sürekli kullandığınız ilaçlar için bir çanta hazırlayın. Adı üzerinde, yaz tatili; yanınıza, mayo, plaj terliği ve güneş kremi almayı unutmayın. Sosyal medya severlerdenseniz, telefon ve şarj aleti de önemli ihtiyaçlarınızdan olmalı.

 

Kişisel bakım ürünü deyip geçmeyin, mutlaka hazırlıklı olun

Bronzluk güzel şey; ama güneşin zararlı ışınlarından korunmak adına dikkatli olmak gerekli. Güneş koruyucunuzu çantanıza koymayı unutmayın. Bildiğiniz gibi, koruyucu kremleri bir kez sürmek yeterli değil; iki saatte bir yenilemeyi ihmal etmeyin. Tüm gün sıcaktan kuruyan cildinizin, ferahlamaya ve neme ihtiyacı olacak. İhtiyaçlar listesine, güneş sonrası kremi de ekleyin.

 

Çocuğunuz varsa, her türlü aksiliğe hazırlıklı olmakta fayda var. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplar, termometre, fitil, yanık ve pişik kremleri, sıcak mevsimlerde sivrisinek kovucular, kaşıntı giderici kremler, çocuğunuzun hassas tenini koruyacak yüksek faktörlü güneş kremleri mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekenlerden. Bu arada, sizleri bekleyen uzun bir yolculuksa, valizinize atacağınız birkaç kavanoz mama, kraker, meyve ve küçük sandviçler, can kurtaran olarak imdadınıza yetişebilir.

 

 

Bütün dolabınızı götürmeyin!

Tatile giderken yapılan en büyük hatalardan biri, giyerim düşüncesiyle neredeyse dolaptaki tüm kıyafetleri valize doldurmaya çalışmak. Yapmanız gereken oldukça basit; kombinlerinizi evde yapıp kalacağınız gün ve akşam sayısı kadar kıyafet hazırlayın. O da içinize sinmiyorsa, bir tane ekstra kıyafet alın.

 

Seyahate çıkmadan önce valize konulması gereken ihtiyaçlar listesi!

Kimlik
Yurt dışı seyahatlerinde vize, pasaport ve birer adet kopyası
Tren, otobüs ya da uçak biletleri
Telefon ve şarj aleti
Fotoğraf makinesi ve şarj cihazı
Acil ihtiyaçlar için küçük el çantası
Sırt çantası
Yeterli sayıda kıyafet
Varsa, sürekli kullandığınız ilaçların reçeteleri ve birer kopyaları
İlk yardım çantası
Kişisel bakım malzemeleri
İğne ve iplik
Kirli çamaşırlar için ayrılmış poşet
Gideceğiniz yerleri anlatan rehber kitaplar
Yolda yemek üzere atıştırmalıklar
Bebekli yolcular için; bebek bezi, bebek arabası, mama ve yastık
Yurt dışına seyahat edecekler için, gidilen ülkeye göre yabancı dil sözlüğü
Not defteri ve kalem
Araçla gidilen seyahatler için navigasyon cihazı
Gideceğiniz yerlere özgü turistik kitaplar
Gezilecek yerleri not ettiğiniz bir liste

Verdiğimiz listeyi kontrol edin ve ardından, mavi suların hayalini kurmaya başlayın. Şimdiden iyi tatiller.

 

 

 

Tatilsepeti hakkında:

 

Temelleri 2002 yılında atılan Tatilsepeti, 2004 yılından bu yana yüz binlerce kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalıdır. Yıllık 25 milyonu tekil olmakla beraber toplamda 63 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin önde gelen turizm portallarından biridir. Yurt içi online satışta sektörün öncülerinden olan Tatilsepeti, 2009 yılında dünyanın en büyük otel tedarikçilerinden Expedia ile anlaşma yaparak yurt dışı tatil satışına da başlamıştır.

 

Tatilsepeti; en geniş ürün seçeneği, en doğru bilgi, en uygun ödeme koşulları ve müşteri odaklı satış öncesi – sonrası hizmetleriyle misafirlerine bir tatil sitesinden beklediklerinin de ötesinde, bir tatil alışverişi deneyimi sunma misyonuyla hareket etmektedir. Türkiye’nin en saygın tur operatörleri, 4.500’den fazla yurt içi, 350 binden fazla yurt dışı oteli, yılda 7.000’in üzerinde yurt içi – yurt dışı turu, uçak bileti ve araç kiralama hizmetlerini, Tatilsepeti, çatısı altında sunmaktadır.

 

İnsanların tatil ve seyahat ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak onlara en kaliteli hizmeti sunmayı hedefleyen Tatilsepeti, tatil denildiğinde ilk akla gelen internet turizm markası olarak kendini konumlandırmaktadır. Tatilsepeti, deneyimli danışmanlardan oluşan 200 kişilik çağrı merkezi, bu vizyonu gerçekleştirmede çok önemli bir role sahiptir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.