Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 73,45 puan artarak günü tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 2,59, holding endeksi ise yüzde 1,33 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 1,87 ile finansal kiralama faktoring sektörü oldu.
Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin ardından karışık bir seyir izlenirken, yatırımcılar yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmayı bekliyor. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,6 arttı.
Analistler, yarın yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının yanı sıra Avro Bölgesi’nde büyüme, sanayi üretimi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarının takip edileceğini dile getirdi. Ayrıca ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları da izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.350 ve 9.450 puanın direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.