DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 35,0383 -0.19%
ALTIN 2.324,560,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden, göçmenlere yönelik terimlerde değişikliğe gitti

ABONE OL
Nisan 20, 2021 07:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Washington Post’un haberine göre, Biden yönetimi, Donald Trump döneminde göçmenler konusunda kullanılan bazı terimlerde değişikliğe gitti.

Joe Biden yönetimi, ülkeye yasa dışı yollarla gelen göçmenler hakkında “yasa dışı” yerine “belgesiz”, “yabancı” yerine “vatandaş olmayan” ya da “göçmen” ve “asimilasyon” yerine “entegrasyon” kelimelerinin kullanılacağını açıkladı. Değişimin, Trump yönetiminin göçmenlik politikaları yerine daha insani bir sistem kurmak için yapıldığı aktarıldı.

Washington Post’un haberine göre, Biden yönetimi, Donald Trump döneminde göçmenler konusunda kullanılan bazı terimlerde değişikliğe gitti.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE) ile Sınır ve Gümrük Muhafaza Birimine (CBP) gönderdiği notta, yer alan bilgilere göre, Trump döneminde kullanılan “yasa dışı yabancı” terimi değiştirilerek “yasa dışı” kelimesi yerine “belgesiz”, “yabancı” yerine “vatandaş olmayan” ya da “göçmen” sözcükleri kullanılacak.

Ayrıca, göçmenlerin toplumla bütünleşmesi için kullanılan “asimilasyon” kelimesinin yerine de “entegrasyon” sözcüğü gelecek.

‘DEĞİŞİKLİK, İNSANİ BİR SİSTEM KURMAK İÇİN YAPILIYOR’  

Biden yönetiminin yaptığı söz konusu değişikliğin, Trump yönetiminin eleştirilen göçmenlik politikalarının kaldırılarak yerine daha “insani” bir sistem kurulması çabaları kapsamında yapıldığı aktarıldı.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.