DOLAR 32,5757 0.07%
EURO 34,9094 0.09%
ALTIN 2.439,110,39
BITCOIN 21748560,26%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Soylu canlı yayında harekatı anlatıyor

ABONE OL
Ekim 9, 2019 19:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te Barış Pınarı Harekatı ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplıyor. Bakan Soylu, Türkiye’nin sivilleri vurduğu iddialarına canlı yayında cevap verdi saldırının Avrupa’yı etkilemek için PKK/YPG tarafından yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Barış Pınarı Harekatı’na Türkiye’nin çok iyi hazırlandığını söyledi. Türkiye’nin siviller konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Soylu, ABD’nin bölgeye yaptığı askeri yardımlara dikkat çekti. Soylu, Türkiye’nin Suriye’de yaptığı operasyon ve sonrasındaki yatırımlarının dünyada bir örneği olmadığını söyledi.

Süleyman Soylu, CNN Türk’te Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin soruları cevaplıyor. Türkiye’nin üzerine uzun yıllar oyun oynanan bir ülke olduğunu ve bugüne kadar hamle ortaya konulamadığını söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

“Kapsamı itibariyle daha büyük bir operasyon. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarına göre bugün yapılan operasyonun avantajları ve dezavantajları bulunuyor. 

ABD’nin terör örgütüne verdiği 30 bin TIR mühimmat desteği var. Bu konudaki hazırlıklar uzun zamandır yürütülüyor. Biz o bölgeyi bugün görüyor değiliz. Köy köy, aşiret aşiret mahalle mahalle kimin kim olduğunu uzun zamandır bilen ve bu bilgilerini de güncelleyen bir pozisyondayız. Bu önemli bir avantaj. 

Bu harekat başlamadan önce Avrupa bu harekatı düşünerek yıllardır PKK/YPG ile olan ilişkilerine paralel olarak bir propagandaya girişti. Bunların tamamı Türkiye’yi bu harekattan vazgeçirmek için yapıldı. 

Türkiye bu ve öncesinde bu hattın tamamında oradaydık zaten. 

PKK/PYD’nin bu konuda batıyı tahrik etmek için yaptığı bir saldırı olarak değerlendiriliyor. Türkiye bugüne kadar sivilleri korumak için ortaya koyduğu hassasiyetlerle ilgili terör örgütü bir avantaja çevirmeye çalışmaktadır. Uluslararası arenada biz bugüne kadar son yıllarda böyle bir eleştiriye hiç maruz kalmadık. Ne içeride ne de dışarıda.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.