DOLAR 32,5874 0.22%
EURO 34,8290 0.46%
ALTIN 2.415,08-0,72
BITCOIN 21566570,17%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kurum, Giresun’daki son durumu anlattı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Giresun’da geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selin yaşandığı bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Kurum, bölgedeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmaya başladıklarını ve Dereli ilçesinin yeniden inşa edileceğini söyledi. Murat Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Dereli’deki çalışmalarımızı başlattık. 2021 yılının ilk 6 ayında bitmeye başlayacak. 2021 bitmeden vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” dedi. Bakan Kurum: Yeni Dereli 2021’de hazır olacak- Bakan Murat Kurum’un yaptığı diğer açıklamalardan satır başları şu şekilde: “Giresun halkımız Türkiye’nin en uzun yaşayan halklarından. İnsanlarımızın kişilikleri, uzun ömürlü olmalarını sağlıyor. 100 yaşındaki amcalarımız ‘Bu afet hepsinden daha farklıydı’ diyor. Eylem planlarımızda çalışmalarımızı yapacağız. Vatandaşlarımız vakur bir duruş sergiledi. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Karadeniz’de diğer illerimizde de çalışmalarımız var. Riskli yapıların yıkım sürecini valilik ve belediyelerimizle yapıyoruz. Depremle, selle, heyelanla yaşamayı öğrenmeliyiz. Eylem planı içinde, vatandaşımızın risk altında bulunduğu tüm alanları gelsinler belediyelerimize bildirsinler. Biz hizmet etmekten imtina etmeyiz. Ne kadar taşınması gereken konut varsa tüm bakanlıklarımızla birlikte bunu yapacağız. Milletimizle el ele verip bu yaralarımızı sardık. Giresun’da arama, temizlik ve yıkım çalışmaları devam ediyor- FOTO GALERİ
Bu afetlerden daha az etkilenmek adına yapılaşmalarımızı, dere güzergahındaki işgal altındaki bölgeleri vatandaşımızla el ele yapmak istiyoruz. İnşallah bir daha böyle afetler yaşanmaması adına kararlılığımızı vatandaşımızla göstermek adına projeleri yapacağız. Yorulduk ama huzurlu, mutluyuz. Ne zaman işimiz biterse o zaman ayrılacağız. Vatandaşımız ne zaman bizim eksikliğimizi hissetmiyorsa burada olmayacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.