DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062453-0,33%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kurum duyurdu: Yıkım için süreç başlıyor

ABONE OL
Şubat 21, 2020 10:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Kurum, 12 ilçeden strateji belgeleri geldiğini, Kalan ilçelerden de gelen belgelerle birlikte kentsel dönüşüm adımlarının ve hamlelerinin atılacağını duyurdu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından satır başları;

Bakanlığımız bünyesinde bir komisyon kuracağız içerisinde STK’lar, odalar, İBB temsilcimiz, ilçe belediye başkanlıklarından temsilcilerimiz ve valiliğimizle birlikte tek bir duruş sergileyerek İstanbul’daki vatandaşlarımızın sağlam binalarda oturması için o komisyonun alacağı kararlara hep birlikte uymak suretiyle bu sürecin atımını atmış oluyoruz.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, hızlı bir şekilde dönüşüm sürecini yürütecek, dönüşüm sürecinde kira yardımı vb. gibi birçok düzenlemeleri yapacak. Eğer bir eksiklik var ise yapacağımız yeni kanuni düzenlemelerle sürecin önünü açacak. En son Fatih’te tarihi bir çeşme üzerine otellerin yapıldığını gördük ve orada hemen yıkım sürecine girerek o tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak adımları attık.

1 MİLYON 350 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ YAPILDI

Bir taraftan tarihsel dönüşümü yapmak durumundayız ki yine bu komisyonun bünyesinde, riskli binaların dönüşümü yönlendirecek ve bu anlamda bir irade ortaya koyacak çalışmayı yapacaklar. Biz bakanlık olarak hem maddi hem manevi hem teknik desteği verecek ve o komisyonla bir bütün halinde çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu toplantıyı ilettiğimizde çok memnun oldular ve herkese selamlarını ilettiler, Sayın Cumhurbaşkanımız “Bedeli ene olursa olsun biz bu kentsel dönüşümü yapacağız” dedi.

1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. 1 milyon sosyal konutun yapımını yaptık. Projeler başlattık. Başakşehir’de Üsküdar’da Bağcılar’da bir çok ilçemizde projelerimizi başlattık. Beyoğlu’nda Sütlüce’de Hacıhüsrev Mahallesi’nde dönüşüm projelerini başlattık ve üzerine gideceğiz.

5 BİN KONUT 2021’E KADAR YIKILACAK

Esenler’de 2021 yılına kadar 15 bin konutun yapımını sağlıyoruz. Esenler’de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattık.

Eğer ben bu işleri yapabiliyorsam Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devam edeyim, ama biz bu işleri yapamıyorsak eğer bu görevlerde olmayalım istiyoruz. 

Enkaz altında hayat aramak yerine yapacağımız kentsel dönüşüm ile birlikte sosyal altyapısı olan konutlarda arayalım diyorum.

Vatandaşlarımızdan da şunu rica ediyorum, gelin riskli binalarımızın tespiti için el ele verelim işlemleri yaptıralım.

KAYNAK: AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.